Zelenskyj přiletěl do Švédska. Chce jednat o dodávkách i vstupu do EU

19.08.2023 14:40 | Monitoring

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přiletěl se svou manželkou Olenou do Švédska. Jde o neohlášenou návštěvu, na níž se setká mimo jiné s premiérem, s královskou rodinou či se šéfem parlamentu. Informoval o tom na sociální síti sám Zelenskyj.

Zelenskyj přiletěl do Švédska. Chce jednat o dodávkách i vstupu do EU
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Hlava Ukrajiny chce s premiérem Ulfem Kristerssonem nebo se šéfem parlamentu Andreasem Norlénem jednat o obranné spolupráci či ukrajinské integraci do Evropské unie. Hlavním cílem jeho návštěvy je posílení ukrajinských bojovníků na zemi i ve vzduchu či společná bezpečnost v euro-atlantském prostoru.

Zelenskyj se v letním sídle švédských premiérů setká také s vrchním velitelem švédské armády a s předsedy parlamentních stran.

Švédsko Ukrajinu dlouhodobě podporuje, nyní plánuje nový, v pořadí již třináctý, balík vojenské pomoci v hodnotě 3,4 miliardy švédských korun. Stockholm také pod dojmem ruské vojenské invaze spolu s Finskem podal žádost o vstup do NATO. Zatímco Helsinky se letos v dubnu staly 31. členským státem vojenského paktu, Švédsko čeká, až jeho žádost jako poslední ze členů Aliance schválí Turecko a Maďarsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

&&&, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDEN , 19.08.2023 16:14:07
Neohlášené návštěvy vykonávají burani.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …