Zeman: Volby do EP jsou i testem spokojenosti s českou politikou

24.05.2019 15:28

Evropské volby jsou i testem spokojenosti s českou politikou, řekl prezident Miloš Zeman potom, co odevzdal s manželkou Ivanou dnes v Praze hlas ve volbách do Evropského parlamentu.

Zeman: Volby do EP jsou i testem spokojenosti s českou politikou
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman na sněmu Hospodářské komory

Cestou od volební urny Zeman podotkl, že by novináře zajímalo, koho volil, což ale s ohledem na to, že volby jsou tajné, neřekne. Už dříve na sjezdu ČSSD ale Zeman řekl, že dá v evropských volbách hlas sociální demokracii.

„Evropské volby, ať se nám to líbí, nebo ne, jsou testem spokojenosti i s domácí politikou,“ řekl potom Zeman České televizi. Uvedl také, že pokud lidé k volbám nejdou, riskují, že jiní lidé k volbám jdou a „udělají jim peklo na zemi“.

Zeman s manželkou Ivanou volil za značného zájmu novinářů tradičně v základní škole v Praze-Lužinách. Před samotným volebním aktem prohodil několik slov se členy volební komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…