Zeman milost Kajínkovi nedá. Ale řekne ministrovi, ať to přezkoumá

01.09.2013 17:25

Prezident Miloš Zeman neudělí milost Jiřímu Kajínkovi, který si odpykává doživotní trest za údajnou dvojnásobnou vraždu. Kajínek už prostřednictvím svého advokáta žádost poslal. Zeman ale připustil, že případ bude řešit s příštím ministrem spravedlnosti, píší Novinky.cz.

Zeman milost Kajínkovi nedá. Ale řekne ministrovi, ať to přezkoumá
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

„Nevyužiji práva udělení milosti,“ uvedl prezident. Zároveň ale zopakoval, že by jeho případ měl být znovu otevřen. „To bych se opravdu přimlouval, ale to je téma, které by asi bylo dobré probrat až s budoucím ministrem spravedlnosti,“ uvedl v pořadu Partie na TV Prima Family.

Plzeňský soud by byl podjatý

Pokud by došlo k obnovení procesu, musel by případ převzít jiný soud. „Aby se odrazila námitka případné podjatosti soudu,“ vysvětlil Zeman. Jeho případ už podle svých slov krátce zkoumal. „Jsou to hustě popsané tři stránky.“

Už před prezidentskými volbami Miloš Zeman prohlašoval, že milosti udělovat nebude. Výjimkou by mohl být nejvýše případ umírajícího vězně, který by projevil přání strávit poslední týdny v domácím prostředí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…