Zeman navštívil gymnázium, maturantům doporučil Jakešův projev

02.09.2013 18:33

Prezident Miloš Zeman spolu s první dámou Ivanou navštívili v první školní den Anglicko-české gymnázium Amazon, kde studuje jejich dcera Kateřina. Zeman promluvil i k maturantům, kterým doporučil projev bývalého generálního tajemníka KSČ Milouše Jakeše jako odstrašující příklad.

Zeman navštívil gymnázium, maturantům doporučil Jakešův projev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Miloš Zeman hovořil k maturantům nejprve o literárním časopisu Host do domu a rubrice Kouzlo nechtěného. Zde byly vážně myšlené texty, jež se časem změnily ve směšné. Tak navázal na projev Milouše Jakeše na Červeném hrádku.

„Vřele to doporučuji. To bylo právě kouzlo nechtěného. Projev, který byl myšlen vážně, projev, kterému se lidé na ulicích hlasitě smáli,“ uvedl prezident s tím, že nejhorší je právě to, když se člověk stane směšným.

Dále k budoucím maturantům hovořil o jejich budoucnosti a výběru vysoké školy. „Přihlížejte, a ty časové řady už existují, k míře uplatnitelnosti absolventů těchto škol na trhu práce,“ prohlásil Zeman.

Důraz kladl na to, aby si studenti vybírali tak, aby si zaručili budoucí zaměstnání. „Můžete milovat kulturní antropologii, nic proti tomu. Ale ČR je zemí, která má v přepočtu na milión obyvatel největší počet kulturních antropologů na světě, a velká část z nich končí na úřadech práce,“ řekl prezident. Šlo mimo jiné o narážku na Martina C. Putnu, kterého nechtěl jmenovat profesorem sociální a kulturní antropologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…