Zeman potěšil Babiše i Fialu. Zato Pekarová se neudržela

26.12.2022 17:45 | Ze sítí

Málo vize, málo povzbuzení. Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana sklízí kritiku nejen u expremiéra a kandidáta na Hrad Andreje Babiše (ANO), podobné výtky zmiňují i lídři vládních stran. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) Zeman věnoval až příliš velkou část svého projevu své politické kariéře. Také šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) si myslí, že před záští vůči druhým měl prezident přednést své představy do budoucna.

Zeman potěšil Babiše i Fialu. Zato Pekarová se neudržela
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Miloš Zeman v posledním Vánočním poselství

Šéf hnutí ANO zhodnotil vánoční poselství nejprve velmi pozitivně. „Pan prezident Zeman i ve svém posledním projevu ukázal, jak vynikající je rétor. Dát skoro dvacetiminutový projev spatra, bez papíru, je až neuvěřitelné. Nikdo takový v současné politice není a v tomto směru bude jeho odchod do politického důchodu velkou ztrátou,“ uvedl.

S prezidentem souhlasí také ve výběru nejdůležitějších událostí uplynulého roku. A i s jejich hodnocením: „S tím, že Rusko musí opustit Ukrajinu, aby se do této země vrátil mír. S kritikou zeleného fanatismu, nepochopitelného zákazu aut se spalovacími motory nebo rozšiřování emisních povolenek, jak se stalo za předsednictví české vlády,“ dodává Babiš.

Stejný názor má i na kritiku ČNB, která navyšováním úrokových sazeb nepomohla s inflací, jen znemožnila mladým českým rodinám pořizovat si byty a českým firmám ztížila konkurenci.

Závěrem pak zmínil body, které naopak prezidentu Zemanovi vytkl, týkaly se absence vize a povzbuzení lidí.

„V projevu mi na závěr přece jen chyběla vize, výhled do budoucna a přání, aby se České republice v dalších letech dařilo ještě lépe než doposud. Od končícího prezidenta a tak zkušeného politika bych slova směrem do dalších let slyšel rád.

Také bych očekával větší povzbuzení lidí do těžkých časů, které nás čekají,“ uzavírá expremiér.

O hodnocení projevu Miloše Zemana se veřejně podělil také premiér Petr Fiala, podle něj šlo do značné míry o prezidentovo vlastní ohlédnutí za dlouhou politickou kariérou.

Kvituje Zemanova slova k rusko-ukrajinskému konfliktu. „Jistě se lišíme v pohledu na řadu věcí, ale beze sporu je např., že ruská agrese na Ukrajině a její vliv na ceny energií je největší výzva, se kterou se musíme v současné době vypořádat,“ dodává.

A ocenil také prezidentovu dlouholetou podporu Izraele.

Žádnou pozitivní věc na posledním vánočním poselství prezidenta Zemana nenašla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová. „Miloš Zeman nepřekvapil. Ač svá vánoční vystoupení vždy nazýval ‚poselstvím‘, ani tentokrát v něm lidem nepopřál. Většinu času hovořil jen o sobě. Věřím, že příští hlavu státu budou mnohem více zajímat spoluobčané a před záští vůči druhým dá přednost pozitivní vizi,“ dodává předsedkyně TOP 09.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zeman, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseViktor12 , 26.12.2022 18:23:03
hovořil o politických nulách. A hle Pekarová, první nula , se už hlásí o slovo. Ještě jedna ( Černochova ? ) k tomu a máme tu první politické WC. A pak už jen poslední spláchne.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…