Zeman předával šek Klokánkům a nešetřil příhlížející novináře: Měli byste tleskat. Je otázka, zda jste lidé

15.12.2020 18:48

Prezident Miloš Zeman spolu se svou dcerou Kateřinou již tradičně několikátým rokem předal v úterý na Pražském hradě Fondu ohrožených dětí pro jeho zařízení zvané Klokánky 1,5 milionu korun. Při předávání šeku hlava státu napomenula přítomné mediální zástupce, že tomuto aktu netleskají, a nahlas zapochybovala, zda jsou vůbec novináři „lidé“, informuje iDNES.cz.

Zeman předával šek Klokánkům a nešetřil příhlížející novináře: Měli byste tleskat. Je otázka, zda jste lidé
Foto: Hana Brožková
Popisek: Český prezident Miloš Zeman

„Máme-li vyrvat ze spárů různých sektářů děti, které si zaslouží lepší život, tak je dobré podporovat instituci, která je k tomu určená,“ sdělil úvodem prezident Zeman, který začal Klokánkům posílat každoročně peníze v prosinci 2015, kdy změnil účel svého fondu na umořování státního dluhu. Tehdy jim předal šek na 2,5 milionu korun.

Prezident, jeho dcera i šéfka FOD při malém ceremoniálu seděli, hradní personál stál. Tleskal, když Kateřina Zemanová vstala a předala symbolický šek šéfce fondu Haně Kupkové.

V ten okamžik se Zeman pustil do novinářů, kteří událost dokumentovali a natáčeli, že netleskají také. „Vy novináři, vy byste také měli tleskat spoustě lidí... ale je otázka, jestli novináři jsou lidé,“ rýpl si na adresu žurnalistů.

Věnované peníze půjdou na potřeby dětí. Dětem z Klokánků na závěr malého ceremoniálu z křesla prezident popřál, aby „měly radost ze života a nestaly se nikdy součástí náboženské sekty“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…