Zeman prý překročil další hranici civilizovaného světa. Gazdík v rádiu také vykládal, jak se těší na odchod z politiky

29.10.2014 19:27

Místopředseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls řekl pár slov k vyznamenáním, které u příležitosti státního svátku udělil prezident republiky Miloš Zeman. Ocenil fakt, že se vyznamenání dočkal i komunisty zavražděný farář Toufar. Velmi kriticky se ale vyjadřoval k prezidentově cestě do Číny a především k návratu z ní. Nakonec promluvil i o TOP 09.

Zeman prý překročil další hranici civilizovaného světa. Gazdík v rádiu také vykládal, jak se těší na odchod z politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Já jsem navrhl pana faráře Toufara a jsem strašně rád, že pan prezident mému návrhu vyhověl. Pokud vím, tak sněmovna navrhla asi dvacet jmen a pan prezident si vybírá. Za sněmovnu byla vyznamenána paní Gorbaněvská a pan farář Toufar,“ prozradil hned v úvodu Gazdík.

Cesta s PPF je prý nepřijatelná

Následně se vyjádřil k faktu, že se prezident Zeman vrátil z Číny soukromým letadlem firmy PPF miliardáře Petra Kellnera. „To je něco v civilizovaném světě zcela nemožného, znamená to další překročení hranice,“ rozčílil se Gazdík. Kdyby to bylo naopak, je to v pořádku, ale takto se zdá, že majitel soukromé firmy je významnější než prezident. Zeman navíc podle jeho názoru zašel příliš daleko v projevech na čínské půdě, když se o Tibetu a Tchaj-wanu vyjádřil jako o součástech Číny. Podle Gazdíka přitom pošlapává směřování zahraniční politiky, která se tu budovala dvě desítky let.

V pořadu také zaznělo, že se Gazdík těší na odchod z politiky. V budoucnu by se rád stal učitelem a ředitelem školy. Prozatím se ale cítí být politikem, který drží slovo, pročež hodlá dodržet smlouvu s TOP 09. Ale jde podle jeho názoru o stranu, která má budoucnost? To podle Gazdíka závisí na tom, jestli strana dokáže zanalyzovat chyby v komunálních a senátních volbách a vyvodit z nich potřebné změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…