Zeman se Pocheho nezbaví. Na ministerstvo ho ČSSD stejně dostane

27.06.2018 12:17

Sociálnědemokratický europoslanec Miroslav Poche, jehož prezident Miloš Zeman dnes nejmenoval ministrem zahraničních věcí, i přestože jej Andrej Babiš (ANO) na seznamu nominantů měl uveděného, se rozhovořil pro server Info.cz.

Zeman se Pocheho nezbaví. Na ministerstvo ho ČSSD stejně dostane
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Miroslav Poche

Podle Pocheho je totiž zcela zřejmé, že hlava státu postupovala v rozporu s Ústavou. Nyní podle svých slov řeší, v jaké roli na ministerstvu bude fungovat. Resort dočasně řídí ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). 

Pocheho angažmá Zeman odmítal od počátku, proti němu stáli i komunisté, na jejichž hlasech bude vláda při hlasování o důvěře závislá. Poche tak ze současného postupu hlavy státu není překvapen. To bylo zřejmé již nějakou dobu. Nemám k tomu žádný zvláštní komentář – nic to ve mně nevyvolává. Bylo to jasné,“ uvedl pro Info.cz s tím, že prezident tak postupoval v rozporu s Ústavou. 

Původní text ZDE

„My máme nominaci na ministra zahraničních věcí a za tu situaci, která nastala, nese plnou zodpovědnost pan prezident a je na panu prezidentovi, jak dlouho bude s jmenováním ministra do funkce otálet,“ dodal pak ještě k současné situaci Poche, jemuž se nyní hledá pozice na ministerstvu. Kvůli tomu, že je europoslancem se nemůže stát náměstkem, a to kvůli služebnímu zákonu. 

„Hledáme jinou cestu, jakým způsobem se budu podílet na vedení ministerstva,“ vysvětlil Poche s tím, že jasno bude zítra ráno.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…