Zeman se dnes setká s kandidátem na ministra životního prostředí Hladíkem

04.01.2023 6:30

Prezident Miloš Zeman se dnes setká s kandidátem na ministra životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL).

Zeman se dnes setká s kandidátem na ministra životního prostředí Hladíkem
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Prezident Miloš Zeman exkluzivním hostem pořadu Partie.

Hlava státu bude chtít s vládním nominantem podle pondělního vyjádření premiéra Petra Fialy (ODS) probrat všechny okolnosti, které jeho kandidaturu doprovázejí. Předseda vlády očekává, že po schůzce prezident oznámí svůj další postup. Schůzka se uskuteční odpoledne na Pražském hradě.

Fiala navrhl Zemanovi jmenování Hladíka minulý týden, ve funkci má nahradit svou stranickou kolegyni Annu Hubáčkovou, která počátkem října rezignovala ze zdravotních důvodů. Úřad dočasně vede lidovecký předseda a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Fiala chtěl s návrhem na Hladíkovo jmenování počkat na případný posun v kauze přidělování městských bytů v Brně. Kvůli ní policie zasahovala i v Hladíkově kanceláři, z ničeho jej ale neobvinila. Bývalý náměstek brněnské primátorky několikrát uvedl, že s policisty spolupracoval.

Minulý týden Fiala ČTK sdělil, že chtěl poskytnout dostatek času, aby se situace kolem Hladíka vyjasnila a že potřebná doba už uplynula. „Podle informací, které jsou k dispozici, není Petr Hladík z ničeho obviněn a není proti němu vedeno trestní stíhání. Proto jsem vyhověl nominaci KDU-ČSL a poslal prezidentu republiky návrh na jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí,“ uvedl Fiala ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…