Zeman se sešel s Gorbačovem. A ten na VIDEU učinil gesto vůči českým novinářům

22.11.2017 17:03

Někdejší prezident Sovětského svazu Michail Gorbačov dorazil na setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Pozdravil se s novináři a s prezidentem Zemanem vedl přátelskou diskusi.

Zeman se sešel s Gorbačovem. A ten na VIDEU učinil gesto vůči českým novinářům
Foto: YouTube
Popisek: Michail Gorbačov

Prezident Miloš Zeman se setkal s mužem, který chtěl zreformovat Sovětský svaz a nakonec přivodil jeho pád, Michailem Gorbačovem. Tím Michailem Gorbačovem, který v 80. letech minulého století konstatoval, že se Sovětský svaz nebude plést do dění v ostatních socialistických zemích. I díky tomu možná sametová revoluce v Československu proběhla tak poklidně, bez krveprolití a zásahu sovětských okupačních vojsk, která stále dlela na našem území. Poslední vojáci z Československa odjeli až na počátku 90. let, když se Sovětský svaz už rozpadal.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček označil setkání Gorbačova a Zemana za velmi přátelské.

„Byl to mimořádně přátelský rozhovor. Debata se vedla o mezinárodní politice, o historii nebo třeba o osobnostech. Nechyběly také vzpomínky. Pan prezident moc rád po šesti letech Michaila Sergejeviče viděl,“ napsal Ovčáček.

Gorbačov se měl s Milošem Zemanem sejít už před časem, zdravotní stav mu to ale nedovolil. Při setkání v Moskvě bylo na Gorbačovovi patrné, že stále není zdravotně zcela v pořádku. Na setkání s Milošem Zemanem a s českými novináři došel s pomocí bodyguardů, ovšem v dobré náladě.

VIDEO: S novináři se Gorbačov pozdravil a všem podal ruku

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…