Zeman se setká s členy končící vlády. Někteří z nich nedorazí

08.07.2013 6:29

Prezident Miloš Zeman se setká dnes večer na Hradě s členy končící vlády premiéra Petra Nečase (ODS). Část ministrů ale nedorazí, omluvila se. Ve středu by měl Zeman jmenovat novou úřednickou vládu v čele s premiérem Jiřím Rusnokem. Jejího posledního člena, nominanta na pozici ministra financí, oznámí ministerský předseda dnes dopoledne.

Zeman se setká s členy končící vlády. Někteří z nich nedorazí
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

Akce na Hradě by měla být podle hradního kancléře Vratislava Mynáře důstojným rozloučením Zemana se členy odcházející vlády. Nečasův kabinet končí po skandálu, do nějž je zapojena někdejší nejbližší spolupracovnice premiéra v demisi Jana Nagyová. Policie ji vzala do vazby kvůli zneužití Vojenského zpravodajství a údajnému uplácení tří bývalých poslanců ODS.

Ministři se omluvili

Ze setkání se omluvila například dosluhující vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM), a to kvůli dovolené. Nepřijde ani úřadující šéf ODS, ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. Bude na dlouho plánovaném výjezdu ODS v Ostravě. Účast odmítli také Zemanův sok v prezidentské volbě, ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a jeho stranický zástupce, ministr financí Miroslav Kalousek. Chybět budou i další ministři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…