Zeman špatně chodí, špatně stojí. Vážné změny plánu na Hradě

29.01.2019 8:25

Lidové noviny informují o zdraví hlavy státu Miloše Zemana. Podle všeho jej brzdí. Konstatují tak na základě toho, že prezident, až na pár výjimek, vynechá vrcholné schůzky světových státníků.

Zeman špatně chodí, špatně stojí. Vážné změny plánu na Hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman, jehož trápí cukrovka a s ní spojená neuropatie, je v návštěvách summitů podle Lidových novin limitován. Přitom summity, jak podotýká tisk, jsou důležité v tom, že, s nadsázkou řečeno, na nich lze pořídit hodně muziky s minimálním vynaloženým úsilím. Na vrcholných akcích jsou totiž všichni politici na jednom místě. 

Anketa

Žaluje Jaromír Soukup Noru Fridrichovou a ředitele ČT Dvořáka oprávněně?

92%
8%
hlasovalo: 9893 lidí

„Plánování summitu nemáte v rukou. Naopak se musíte přizpůsobovat programu všech ostatních. Pro prezidenta to může být náročnější,“ poznamenává diplomatický zdroj. A jak dodávají Lidové noviny, Hrad Zemanovy cesty na summity omezuje.

„Například na zmíněném Valném shromáždění OSN nebyl Zeman už loni, let do New Yorku není ale v kalendáři ani pro letošní rok. Nepoletí ani na únorový summit Evropské unie a Ligy arabských států v Káhiře,“ píše tisk. 

Letos se pak podle všeho Zeman zúčastní košického jednání představitelů států východního křídla Severoatlantické aliance, summitu prezidentů takzvané Visegrádské čtyřky a dubnové schůzky představitelů zemí zapojených do projektu Nové hedvábné stezky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…