Zemanovce potopí po volebním krachu i milionové dluhy

26.10.2013 22:23

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) i přes podporu prezidenta Miloše Zemana zaznamenala v předčasných volbách propadák. Získala pouze 1,51 procenta a nedostala se do sněmovny. Do volební kampaně navíc investovala desítky milionů, které se jim nevrátí.

Zemanovce potopí po volebním krachu i milionové dluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Podle kvalifikovaných odhadů, o které se opírá Mediafax.cz, i vlastních přiznání, vydali zemanovci na kampaň asi 20 milionů korun. Předseda SPOZ Zdeněk Štengl navíc přiznal, že si na parlamentní volby ještě půjčili asi 10 milionů korun.

Se ziskem 1,51 procenta hlasů ve volbách nemají ani nárok na šestimilionovou roční dotaci ze státního rozpočtu na svůj provoz. Ten získávají politické subjekty, které se s volebním ziskem přehoupnou přes tři procenta. Zemanovci získají jen 100 korun za každý hlas, což činí asi 7,5 milionu korun. Jen volební kampaň tedy pro zemanovce znamená ztrátu asi 12 milionů korun.

Jak dále Mediafax připomíná, podle dostupných informací samotné strany skončilo její hospodaření loni ztrátou ve výši pět milionů korun. Letos navíc budou muset zaúčtovat i podporu Miloše Zemana v lednových prezidentských volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…