Zemanovci představí velkou posilu, Rusnok to ale prý není

28.08.2013 15:23

Strana práv občanů – zemanovci hodlá ve čtvrtek představit „významnou personální posilu“. Server Aktuálně.cz přinesl informaci, že by mělo jít o premiéra Jiřího Rusnoka, ten to však ve vyjádření pro ČTK popřel.

Zemanovci představí velkou posilu, Rusnok to ale prý není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Ve čtvrtek večer zasedne předsednictvo SPOZ, které bude vybírat kandidáty do předčasných voleb. Podle serveru Aktuálně.cz by se mohl stát volebním lídrem strany předseda vlády Jiří Rusnok. Premiér ale sdělil, že za nikoho kandidovat nehodlá.

Rusnok ke spekulacím o své kandidatuře v barvách SPOZ uvedl, že jde o "nesmysl, který si někdo vytváří, asi aby byl mediálně zajímavý". "V nadcházejících volbách rozhodně nebudu kandidovat za nikoho," napsal Rusnok v SMS zprávě.

Podle místopředsedy zemanovců Vladimíra Kruliše má do čtvrtka o své případné účasti ve volebním klání informovat vedení strany prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Nejvýše postavený politik v zemi Miloš Zeman již dříve uvedl, že ředitel jeho kanceláře může ve volbách kandidovat. Z úřadu bude muset odejít, pokud bude zvolen poslancem.

Vedení SPOZ se dozví, zda za zemanovce chtějí jít do voleb někteří ministři Rusnokova kabinetu. Ministr vnitra Martin Pecina asi povede kandidátku v Moravskoslezském kraji. Média informovala o možnosti, že se v dresu SPOZ představí také ministr pro místní rozvoj František Lukl. Zemanovci vyjednávali údajně i s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem a ministrem práce Františkem Koníčkem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…