Zemanovi kritici s „blbou náladou“ neskončí, nemohou bez ní fungovat, tuší senátor Veleba

27.12.2015 19:31

Rovněž senátor Jan Veleba (SPO) se po vzoru ostatních politiků rozhodl vyjádřit k Vánočnímu poselství prezidenta Miloše Zemana. Prý se naprosto ztotožňuje s hodnocením předsedy Asociace krajů Michala Haška v tom, že to byl jeden z nejlepších Zemanových prezidentských projevů.

Zemanovi kritici s „blbou náladou“ neskončí, nemohou bez ní fungovat, tuší senátor Veleba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Ano, krátký vánoční projev prezidenta republiky, přednesený jako vždy z patra, byl opravdu dobrý a jako vždy řekl jedno zásadní poselství,“ napsal v hodnocení Veleba, podle něhož to důležité, co Zeman řekl, bylo, že je tahle země naše, přičemž není a nemůže být pro všechny. „Projev pana prezidenta byl umírněný, poděkoval občanům a vládě, vyzvedl pozitiva vývoje naší země, ukončil blbou náladu. Jasně pojmenoval migrační krizi a vzdal hold naší zemi,“ míní senátor, který už se prý těšil, že prezident vytřel svým kritikům zrak, protože na jeho řeči nebylo mnoho chyb.

„Bohužel jsem se mýlil,“ smutní v komentáři Veleba, kterého překvapil například premiér Bohuslav Sobotka svým výrokem o tom, že je svět a náš život složitější, než nám bylo vylíčeno z Lán. „Od něho, který nikdy v reálném životě nebyl, to sedí. Pro něho je život tak složitý, že se raději lidem vyhýbá,“ napsal dále Zemanův zastánce v narážce na premiérovu nedávnou návštěvu Ostravska kvůli propouštění OKD, kdy se Sobotka neodvážil mezi horníky.

Nedokázali by takto dobře mluvit spatra

Naopak prý Velebu potěšila slova ministra financí Andreje Babiše, jehož hodnocení prezidentova projevu z něj údajně dělá pragmatického politika. „Celkově na mě ale projev působí pozitivně, státnicky a ve větách jako skončila blbá nálada vidím i pokus o spojení českého národa, ne jeho rozdělování, jak se v minulosti občas stávalo,“ cituje Veleba Babiše a říká, že by podle něho neuškodilo, kdyby si toto hodnocení přečetli mnozí politici, kteří stavějí na odiv to, že prezidentův projev neposlouchali, jako například Babišův vládní kolega Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). „Trochu zvláštní postoj od profesionálního politika a místopředsedy vlády,“ podivuje se předseda SPO.

To europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil podle něho naopak svým vyjádřením nepřímo ponouká občany, aby prezidenta neposlouchali. „Mohl bych v přehlídce panoptika dekadentní politické scény pokračovat, od rozumbrady Dolejše až po spolehlivého držáka Kalouska, nebo polemizovat se zoufalci jakési proimigrantské instituce, která chce prezidenta rovnou žalovat, ale bylo by to nošení dříví do lesa,“ rezignuje Veleba v komentáři na jejich slova, protože by prý nikdo z těchto rádoby moudrých a vtipných kritiků podobné vystoupení v přímém přenosu s obrovskou sledovaností z patra nesvedl.

Celý komentář senátora Veleby si můžete přečíst ZDE.

„Skóre narůstá v neprospěch těchto elit, politiků a stran a bude pro ně hůř,“ věští Veleba, podle něhož jen Zemanovi kritici propásli příležitost skončit se svou blbou náladou. „Oni ale dost dobře nemohou, prezident jim to svým výborným výkonem pokazil, a tak musejí bojovat dál a blbou náladu udržovat,“ zakončil senátor své hodnocení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…