Zemanovy úderné oddíly! Podívejte, co se kolem dvojice bijců, kteří v Top Hotelu napadli novináře, objevilo na internetu

29.01.2018 15:51

Ve facebookové skupině „Zemane, jsi ostuda ČR. Já a 5 000 000 voličů jsme tě nevolili“ se objevil příspěvek, který označuje dvojici Zemanových příznivců ze sobotní potyčky v Top Hotelu za „Sturmabteilung Miloše Zemana“, a to s jasným odkazem na útočná, paramilitantní komanda Adolfa Hitlera SA.

Zemanovy úderné oddíly! Podívejte, co se kolem dvojice bijců, kteří v Top Hotelu napadli novináře, objevilo na internetu
Foto: Repro YouTube
Popisek: Karel Slezák během útoku na novináře

Oddíly Sturmabteilung (SA), které existovaly paralelně s o mnoho známějšími oddíly SS, ve své době vedl Hitlerův přívrženec a veterán z 1. světové války Ernst Rohm. Adolf Hitler nechal později SA zlikvidovat, jak například ve svém kultovním snímku Soumrak bohů zachytil legendární italský filmař Luchino Visconti.

Zmínění Zemanovi bouchači: Karel Slezák, který v Top Hotelu mlátil novináře, a Jan Šolta, který zničil jednomu z žurnalistů drahou kameru, jsou v příspěvku uživatele Jiřího C. ve zmiňované skupině na FB připodobňováni právě k příslušníkům těchto Hitlerových jednotek. Přesvědčit se o tom můžete v přiloženém obrázku.

„Sturmabteilung prezidenta Miloše Zemana. Zapamatujte si tyhle rudé košile. Jejich chování i jejich ksichty,“ upozorňuje nasdílená fotografie obou pánů. Před oběma jmény pak ční slůvko „soudruh“ a informace o tom, že byli před listopadem 1989 členy komunistické strany. Jenže chybička se vloudila a z Jana Šolty se prostřednictvím autora obrázku stal Jiří Šolta.

 

Jan Šolta a Karel Slezák se v sobotu stali hlavními aktéry rvačky v pražském Top Hotelu, který hostil volební štáb prezidenta Miloše Zemana. Dvojici se nelíbilo, že se novináři snaží natáčet dalšího publicistu Milana Rokytku, který na místě pod vlivem alkoholu zkolaboval. Na místě kvůli tomu zasahovali zdravotníci.

Zmínění muži se stali na internetu terčem žertů a incident, kdy Slezák zaútočil proti jednomu z přítomných reportérů pěstí, již odsoudil mimo jiné i Syndikát novinářů. S kritikou se ozvala i zahraniční média. Server Forum24 označil Karla Slezáka za Zemanovu mlátičku. Slezák v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvádí, že se cítil napaden a údery pěstí jen reagoval. Ze zveřejněných záznamů je ale patrné, že to byl právě on, kdo zaútočil první. Případ již řeší Policie ČR, a to pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…