Zemědělci přitvrdili. U Strakovky je hromada hnoje. Policie zasáhla

07.03.2024 9:10

Do Prahy dorazili rozzlobení farmáři. Už potřetí. Tentokrát přijeli před Úřad vlády ČR a vládě Petra Fialy (ODS) vyklopili pod okna hromadu hnoje.

Zemědělci přitvrdili. U Strakovky je hromada hnoje. Policie zasáhla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49991 lidí
Už potřetí. Za posledních pár týdnů dávají čeští zemědělci opět najevo, že už toho mají dost. Už potřetí přijeli na svých traktorech protestovat do hlavního města. Tentokrát dorazili pod okna vlády Petra Fialy (ODS) a vyklopili mu tady hromadu hnoje. K tomu přidali i balíky slámy.

Policie už o den dříve popsala, co všechno se bude dít.

„Zítra se v Praze uskuteční protest zemědělců. Nájezd techniky bude okolo 7 h ráno na Letenskou pláň. Celý den se pak očekávají dopravní komplikace v centru Prahy, okolo Letenských sadů a Úřadu vlády ČR. Řidiči by se proto měli centru vyhnout. V okolí Letné se může zpožďovat i MHD,“ oznámili strážci zákona.

Farmáři chtějí vládě předvést, že by konečně měla začít řešit jejich problémy. Hrozilo, že jich do Prahy přijedou stovky.

Policie hned ráno ohlásila, že hromady hnoje ztížily dopravu v okolí.

„Zemědělci na nábřeží Edvarda Beneše vysypali hnůj a zkomplikovali tím městskou hromadnou dopravu. Situace komplikuje i individuální dopravu. Věc řeší policisté a vyzýváme motoristy, aby se oblasti vyhnuli,“ napsala Policie ČR na síti X.

Jeden z protestujících byl omezen na osobní svobodě.

„Řidiče, který vysypal hnůj na silnici, zajistili a na osobní svobodě omezili policisté z ochranné služby. Je podezřelý z několika přestupků,“ upozornili strážci zákona.

Zemědělci opět protestují

Petra Naskosová, která se na sociální síti X představuje jako máma, advokátka, vedoucí právního oddělení In IUSTITIA, členka výboru pro práva LGBT+ lidí a pracovní skupiny pro efektivní trestní justici Rady vlády, přidala video zachycující kolonu traktorů.

„Pěkný to je. Viděla jsem hafo zemědělských strojů. I hesel. Včetně: ‚Jedl jsi dnes? Poděkuj zemědělci‘,“ upozornila.

Onkolog Vít Ulrych, jinak také lidovecký zastupitel v Pardubicích, nad zemědělci kroutil hlavou.

„Chceme ekologické zemědělství, zdravější potraviny, někteří se snaží svým chováním v životě co nejméně poškozovat naši planetu Zemi. Proč pak někteří zemědělci opakovaně pálí tisíce litrů námi dotované nafty při svých jízdách do Prahy?“ ptal se.


Další protest zemědělců v Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???????????????, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusexxxxaver , 07.03.2024 11:16:42
Proti tomu co dělají na západ od nás je to směšné divadélko a to tam mají podstatně větší dotace. Přijet do Prahy, všechno zablokovat a s policajty, kteří už jednou dokázali, že kašlou na zákony a Ústavu se nedohadovat, jestli je něco přestupek nebo ne. Prostě zůstat a nehnout se z místa a pokud Rakušan přistoupí k násilí pak odpovědět také násilím. Právo na protest je víc než nějaký směšný přestupek a pokud se bude vláda donekonečna dohadovat, jestli na to mají zemědělci právo nebo ne, nezmění se nic k lepšímu. Vláda sociopata Petra Fialy už ukázala, že se neštítí ničeho a že jí jde o zničení celé ČR. Není to naše vláda, ale vláda těch, kdo zaplatili reklamu a PR kampaň politikům, kteří volby vyhráli a to nejsou občané ČR, ale korporace se svými kořistnickýmu a otrokářskými zájmy. Už těch hrátek bylo dost a každému kdo přemýšlí, musí být jasné, že k lepším zítřkům tohle nemůže vést. Pak už zbývá pouze článek 23 a 32 LZPS a nic jiného. Žádné trapné debaty ve kterých Rakušan odpovídá jen když se mu chce na něco odpovědět se už prostě nesmí vést. Bez násilí se žádný parazit svého dobrého bydla nevzdá. Tak si všichni laskavě uvědomte, že státnost neničí povstalci, ale vlády a dosadit místo Fialy někoho kdo rozumí řízení není problém, takových lidí je dost, ale bez korporátních peněz nemají šanci se tam dostat. No a to znamená, že žádná demokracie prostě neexistuje. Je to mýtus. Takže zase jsem u článku 23 a 32 LZPS.

|  11 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …