Žide, cyklon dýchej. Zpěvačka jménem Eva Braun předvedla parodii na Olivii Žižkovou, kterou nerozdýcháte

17.08.2016 19:46

Evropo, dýchej, zpívala zpěvačka Olivie Žižková a svým burcovacím songem zbourala český internet. Někteří jí tleskali, jiní odmítali její počin považovat za umělecké dílo. A jak už to u takto vyhraněných děl na internetu bývá, velmi rychle jsme se dočkali i parodie. Zpěvačka podepsaná jako Eva Braun přitom místo Evropy vyzývá k dýchání Adolfa Hitlera a německou říši.

Žide, cyklon dýchej. Zpěvačka jménem Eva Braun předvedla parodii na Olivii Žižkovou, kterou nerozdýcháte
Foto: wikipedia.org
Popisek: Adolf Hitler na vrcholu své moci

V klipu vycházejícím z nezaměnitelného aranžmá Olivie Žižkové se tak u mikrofonu pohybuje tvář Hitlerovy manželky, která se zřetelným německým akcentem nasazuje: „In traumen mě tíží, že se Židi blíží.“ Slova Olivie Žižkové „radši snad holý lebky“ si parodie upravila na „pomožte, holý lebky“ a následují další úderné verše.

„Jak k tomu došlo, že z Auschwitz tolik prošlo,“ kroutí hlavou, načež ujišťuje, že Berlín Evropu ochrání. Refrén ještě přiostří: „Adolfe, dýchej, do budoucna se dívej, nenech se mlátit, demokracii vrátit,“ vyzývá.

Pak se od fiktivní první dámy Třetí říše ještě dozvíme, že nelze klidně spát, když jsou kolem Židé. Ty si pak bere na paškál ještě brutálněji ve druhé verzi refrénu: „Žide, cyklon dýchej, říše náše vzkvítej, nenech se mlátit, demokracii vrátit.“ A pak oblaží posluchače dvojverším: „Má říše, braň se a genocido, staň se. Máme za úkol vyvraždit Židy vůkol.“

Vše vrcholí tak jako u původní písně Olivie Žižkové dramatickou deklamací: „Synagogy. Tóra. Jehova. Abrahám. Z toho až mrazí… To prosím nicht! Nein!“ A ve výkřicích „Má říše, dýchej“ píseň končí.

Vskutku brutální text je podle webu magazínu Reflex „na hraně černého humoru, ale vystihuje prý názory Olivie Žižkové možná lépe než její vlastní slova.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…