Zlínský kraji, jenom spíš. Koukej vstávat. Svobodní a Soukromníci do kampaně zazvonili budíky

31.05.2016 22:29

Koalice Svobodných a Soukromníků ve Zlínském kraji chce probudit svůj spící kraj. Již v pondělí se před známým zlínským baťovským mrakodrapem rozezněly budíky. Originální pojetí krajské kampaně, která právě začala, má připomenout obrovské problémy regionu. Lidé zde mají druhé nejnižší platy v ČR. Stovky kilometrů silnic jsou v havarijním stavu. O dálnicích si Zlínsko může jen nechat zdát. Současné zbyrokratizované vedení kraje se absolutně nezajímá o život obyčejných lidí. Koalice S plus S na Zlínsku dosahuje mezi voliči podle posledních průzkumů bezmála deseti procent voličské obliby.

Zlínský kraji, jenom spíš. Koukej vstávat. Svobodní a Soukromníci do kampaně zazvonili budíky
Foto: Archiv SsČR
Popisek: Petr Thaisz (Soukromníci) a Tomáš Pajonk (Svobodní) při " buzení" Zlínského kraje

Zlínskému kraji dlouhodobě pomáhá slovácký senátor Ivo Valenta, který soudí, že vedení Zlínského krajského úřadu brzdí iniciativu pracovitých lidí v kraji. „V krajském vedení se vystřídaly snad všechny politické strany. Bez výsledku. Je naprosto očividné, že náš kraj ztratil dynamiku. Nikam se neposouvá a většina problémů, které lidi skutečně trápí, je dlouhodobá,“ řekl PL Valenta. 

 

Svobodní a Soukromníci  nechali v pondělí rozeznít budíky v červené barvě přesně v 11.55 hodin před sídlem krajského úřadu. Součástí na první pohled úsměvné, ale přesto vážné akce bylo předání otevřeného dopisu členům Rady Zlínského kraje. „Podívejte, kraj vznikl již v roce 2000. Co nás štvalo tehdy, štve nás i dnes. A politici i úřednící se utápějí ve vymýšlení programů a projektů, které nikam nevedou. Je za pět minut dvanáct. Proto ty červené budíky. Vždyť kraj řídí soc. demokraté,“ řekl PL šéf Svobodných ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk. Místopředseda strany Soukromníků na Zlínsku Michal Dvouletý akcentuje zejména snahu hledat konkrétní řešení. „V žádném případě jen nekritizujeme. Jedním dechem přidáváme i uvěřitelná řešení problémů. Ta mají přitom ve všech oblastech společné jmenovatele – snížit byrokracii, přestat přerozdělovat peníze a dát větší prostor obcím a jejich zastupitelům. Kraj prostě nemá být malou Evropskou unií, ale partnerem těch, kteří se snaží region rozvíjet,“ řekl PL Dvouletý.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel


S konkrétním řešením přichází třeba odbornice na sociální péči Helena Lasztoviczová. Oborem se na Zlínsku dlouhodobě zabývá. Soudí, že stát i kraj v sociální oblasti tvoří bariéry. Přitom je to podle ní jednoduché. Pokud by se mohl nabídkou sociálních služeb zabývat každý, kdo splní jasné podmínky, dojde k rozšíření sociálních kapacit. „A o tom, kdo bude péči poskytovat, si tak rozhodne přímo klient. Myslím, že zřizovatelská pestrost je cesta, jak skoncovat s dnešním nedobrým stavem,“ tvrdí Lasztoczová. 

    
 

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…