Změna názvu ČSSD? Hamáček promluvil

27.01.2019 6:30

Po sobotním uzavření krajských konferencí sociálních demokratů, které mimo jiné udělovaly nominace pro březnovou volbu předsednictva, se dnes bude přípravou sjezdu zabývat ústřední výkonný výbor ČSSD. Sejde se v královéhradeckém Kulturním domě Střelnice stejně jako o prvním březnovém víkendu sjezd. Zprávu přinesla ČTK.

Změna názvu ČSSD? Hamáček promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Široké vedení strany má dnes v Hradci mimo jiné potvrdit kandidátku do Evropského parlamentu. ČSSD povede do hlasování europoslanec Pavel Poc.

„Tématem nedělního (dnešního) jednání budou také provozní záležitosti,“ řekl ČTK mluvčí ČSSD Petr Vurbs. Naopak ústřední výkonný výbor by se podle něj neměl věnovat přípravě změny stanov, pokud takový návrh nezazní v diskusi. Změnou pravidel fungování strany by se měl zabývat právě až březnový sjezd. Jedním z námětů do diskuse, který vzešel z pracovní skupiny připravující změnu stanov, je i návrh na zkrácení názvu strany na Sociální demokracie (SD), jak o tom informoval deník Právo. „Já osobně preferuji zachování současného názvu,“ řekl ČTK Jan Hamáček, který má značnou šanci obhájit v březnu funkci předsedy ČSSD. Hamáček totiž posbíral nominace do čela menší vládní strany na většině krajských konferencí ČSSD.

Získal podporu na předsedu od 11 krajů, tedy všech kromě jihomoravské, ústecké a pražské organizace. Delegáti tamních regionálních konferencí do čela sociální demokracie nikoho nenavrhli.

Na březnovém sjezdu ČSSD vyhodnotí dosavadní angažmá ve vládě v pozici menšího partnera hnutí ANO premiéra Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…