Známý novinář rozsekl romský problém: Nejde o rasu. Jde o cikánství a způsob života

08.07.2013 11:50

Události v Českých Budějovicích chápe známý novinář Ondřej Neff, vystupující pod pseudonymem Aston, jako zoufalé vysvědčení neúspěšných snah vyřešit sociální problém, který je základem toho všeho. Navíc zde prý má zdrcující vliv "neoviktoriánské pokrytectví" spojené s politickou korektností, čímž se podařilo zastřít podstatu věci. Neff to píše na jím vedeném názorovém serveru Neviditelný pes.

Známý novinář rozsekl romský problém: Nejde o rasu. Jde o cikánství a způsob života
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Chanovské sídliště

"Podařilo se zastřít podstatu věci: Že jde o cikánství, tedy o problém sociální, kdy určitá společenská vrstva je chycena do sociální pasti, navykla si na způsob života nevyhnutelně vedoucí ke konfliktu s většinovou společností. Nejde o žádnou rasu, jde jednoznačně o způsob života bez ohledu na takzvanou barvu pleti," píše Aston neboli Neff.

Celý komentář lze číst ZDE

Vybudoval se kontraproduktivní postoj

Místo toho, aby byl takto definován základ problému a hledaly se cesty k řešení, vybudovala se prý mytická ideologie o národu Romů, který je předmětem rasové nenávisti xenofobních Čechů, pročež je třeba utlačovaným Romům všemožně pomáhat a nenávistné Čechy vzít pod krkem. "Výsledek takového postoje je krutě kontraproduktivní. Problém se zhoršuje, místo aby se zlepšoval. Idea 'utlačovaného romství' podporuje agresivitu, začne to fackami na dětském hřišti a končí mačetovými útoky," pokračuje Neff.

Kdo je Ondřej Neff? Čtěte ZDE

Stát prý očividně není schopen řešit žádné problémy kromě finanční situace svých předáků a nelze od něj tudíž v dohledné době očekávat pozitivní posun. "Střety budou s velkou pravděpodobností pokračovat se zhoršující se intenzitou. Je nabíledni, že negativní důsledky dopadnou na nás na všechny," uzavírá novinář svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…