Znechucený ekonom Pikora představuje: Další udělátko, které nás dozoruje, jestli se chováme slušně

11.09.2018 15:50

Ekonom Vladimír Pikora, manžel ekonomky Markéty Šichtařové, se na svém facebookovém profilu zamyslel nad článkem serveru E15.cz týkajícím se chytrých dopravních značek.

Znechucený ekonom Pikora představuje: Další udělátko, které nás dozoruje, jestli se chováme slušně
Foto: nextfinance.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

Server E15.cz se totiž zaměřil na to, jak v hrabství Norfolk v Anglii zavádějí nový silniční systém, který varuje telefonující řidiče. „Základem všeho je skener, který dokáže rozpoznat rádiové signály vysílané mobilním telefonem během hovoru. Pomocí směrové antény detektor sleduje rádiové vlny vysílané z telefonů projíždějících aut a měří sílu signálu a délku aktivace. Když je zjištěn signál odpovídající hovoru, dojde k aktivaci elektronické dopravní značky, která upozorní řidiče, že by měli přestat používat mobil,“ popisuje server E15.cz systém společnosti Westcotec.

Původní text ZDE.

Zatím však, jak poukazuje server, není dořešeno to, že systém nedokáže detekovat, zda v autě telefonuje řidič nebo spolujezdec. A nedokáže ani zachytit, píše-li řidič SMS zprávu nebo brouzdá po internetu.

„Vždycky mám radost, když je tu nějaké nové udělátko, které nás dozoruje, zda se chováme slušně. Mobil je jen začátek, pak přijde šťourání v nose a odposlech, zda nemluvíme sprostě. Rozlučte se se soukromím. Velký bratr vás sleduje,“ poznamenává k tomu Pikora.

Celý příspěvek Vladimíra Pikory:

Vždycky mám radost, když je tu nějaké nové udělátko, které nás dozoruje, zda se chováme slušně. Mobil je jen začátek, pak přijde šťouraní v nose a odposlech, zda nemluvíme sprostě. Rozlučte se se soukromím. Velký bratr vás sleduje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…