Zpráva německého ministra o zločinnosti uprchlíků. Po silvestrovských útocích na ženy asi mnohé šokuje

07.01.2016 16:30

Podle oficiální zprávy, kterou vydala německá vláda, nevedla migrační krize ke zvýšení kriminality v zemi. Spolkový kriminální úřad uvedl, že zločiny a přestupky uprchlíků jsou na stejné úrovni jako německých občanů. Data byla sbírána od ledna do září minulého roku. Informuje Deutsche Welle.

Zpráva německého ministra o zločinnosti uprchlíků. Po silvestrovských útocích na ženy asi mnohé šokuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Usměvavý řidič

Na základě vyšetřování Spolkového kriminálního úřadu v Německu zjistili, že uprchlíci nepřispívají ke zvýšení kriminality. Zákony porušují zhruba stejně jako běžní Němci.

Ministr vnitra Thomas de Maizière se vyjádřil, že podle výsledků výzkumu, který sám v říjnu zadal ve snaze „rozptýlit fámy o zvyšujícím se počtu zločinů v Německu“, nic nenasvědčuje tomu, že by uprchlíci byli více náchylní k překračování zákonů než běžní Němci.

„Začíná být zřejmé, že jediný důvod, proč došlo ke zvýšení celkového počtu kriminálních případů, je ve větším počtu lidí, kteří tu po příchodu uprchlíků žijí,“ řekl de Maizière. „Většina jich sem nepřichází za účelem páchání zločinů. Chtějí do Německa, aby zde našli ochranu a mír.“

Výzkum vycházel z dat sebraných od ledna do září 2015 a vyhodnocoval celkové statistiky kriminality a porovnával je s trendy mezi uprchlíky. K nejvyšším počtům zločinů docházelo v uprchlických zařízeních, což zpráva „připisuje jejich přelidnění“.

Statisticky pak vychází, že celkem v 67 procentech případů se uprchlíci dopouštěli krádeží, loupeží a podvodů. „Sexuální zločiny tvořily méně než 1 % všech zločinů spáchaných uprchlíky, zatímco vražd bylo ze všeho nejméně, pouze 0,1 %.“ Nejvíce zločinů je pak připisováno uprchlíkům ze Sýrie, Iráku a Balkánského poloostrova.

„Každý zločin je přes čáru, nehledě na to, kdo ho spáchal,“ řekl de Maizière. „Tendence, které ukazuje toto vyšetřování, demonstrují, že není žádný nepoměrný nárůst zločinnosti kvůli přítomnosti žadatelů o azyl a uprchlíků,“ dodal. Studie se však nezabývala zločiny proti uprchlíkům, kterých v Německu zaznamenali nárůst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…