Zrada Kalouska? Gazdík dnes řekl jasné slovo

17.10.2016 16:50

Zdálo se, že TOP 09 Miroslava Kalouska bude mít na triku další problém. Objevily se zvěsti o tom, že Starostové a nezávislí chtějí vycouvat ze spolupráce s čestným předsedou strany Karlem Schwarzenbergem a obrátit se na lidovce Pavla Bělobrádka. Teď se k tomu otevřeně vyjádřil předseda Starostů Petr Gazdík.

Zrada Kalouska? Gazdík dnes řekl jasné slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Petr Gazdík

Předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík na tiskové konferenci odmítl, že by jeho hnutí zradilo Kalouskovu TOP 09. Trval na tom, že podaná ruka Starostů platí. To je základní princip hnutí, na němž je odhodlán stavět. O dalším směřování hnutí se prý bude teprve jednat na celostátní úrovni. Smlouva s TOP 09 zatím stále platí a pokud budou členové STAN po skončení smlouvy hledat dalšího partnera, jako první prý osloví TOP 09. K žádné zradě tedy zřejmě nedochází.

Sluší se dodat, že v krajských volbách Starostové a nezávislí nezanedbatelně uspěli a přemýšlejí, co bude dál. Objevují se i úvahy o tom, zda je strana dost silná na to, aby šla do voleb sama, nebo zda bude hledat nějakého partnera ve stylu spolupráce s TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…