Zrušte Moravcovy Otázky, vyzvala poslankyně. A odhalila, co musí zažívat kvůli sprosťárnám radního Šarapatky

05.06.2020 7:19

Poslankyně za hnutí ANO Barbora Kořanová chce v Radě ČT odstřelit Zdeňka Šarapatku. Nelíbí se jí, jak o ní Zdeněk Šarapatka píše. Píše prý totiž lži. Zmizet by podle jejího názoru měl i pořad Václava Moravce. Otázky Václava Moravce jsou podle ní za zenitem a objevují se v nich stále stejní hosté.

Zrušte Moravcovy Otázky, vyzvala poslankyně. A odhalila, co musí zažívat kvůli sprosťárnám radního Šarapatky
Foto: Screen Xtv
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová v pořadu Luboše Xavera Veselého

Anketa

Měly by skončit Otázky Václava Moravce?

97%
3%
hlasovalo: 25608 lidí

Členka Volebního výboru Poslanecké Sněmovny Barbora Kořanová (ANO) se netají tím, že na Českou televizi hledí kriticky. Velmi kritická je pak především k chování člena Rady ČT Zdeňka Šarapatky. Je přesvědčená, že se chová nevhodně a to především vůči ní samé a měl by být z Rady ČT odvolán.

Sleduji ho delší dobu, ale asi poslední rok je to urputnější. Pan Šarapatka na sebe rád upozorňuje – hlavně na to, jaké názory má. V podstatě je to teď v takovém stádiu, že jeho texty se týkají mé osoby a nejsou úplně lichotivé. Naopak jsou urážlivé, na což jsem zvyklá, ale od člena Rady České televize mi to přijde nepřípustné,“ prohlásila poslankyně v rozhovoru po Český rozhlas.

Zákon říká, že radní mají kontrolovat objektivitu a vyváženost ČT, což podle jejího názoru Šaraptka rozhodně nečiní. Proto musí jít. „Dokážu pochopit, že má někdo jiný politický názor, ale člen rady by si neměl dovolit, aby byl jeho názor vidět,“ zdůraznila.

Vadí ji navíc, jak se Šarapatka vyjadřuje na sociálních sítích, kde se spolu nejednou pustili do křížku. Šarapatka totiž podle Kořanové píše lži a to si prý nehodlá nechat líbit. Lež například je, že chce Šarapatku odvolat ANO. Skutečnost je taková, že z Rady ČT ho chce vyhnat sama Kořanová a nikoli ANO. „Je to moje iniciativa,“ zdůraznila s tím, že nejde ani o nápad prezidenta Zemana, ani komunistů.

„Je to osobní, protože útočí na mě a čte to moje dcera a moje rodina a to se mi nelíbí. Útočí neustále i na pana premiéra a na pana prezidenta. Nevím, jak to na volebním výboru dopadne, ale prostě mě překvapuje to, že on to dělá konzistentně celou dobu. Upozorňuje na to, jak politicky smýšlí, a vyjadřuje se sprostě. Chápu, že opozice má strach, že vznikne nějaký precedent odvolávání a budou se odvolávat všichni,“ řekla.

Absolutně přes čáru už byl podle ní Šarapatkův tweet po smrti Jaroslava Kubery, že „smrt je popleta. Dobří odcházejí“ napsal Šarapatka pod fotkou Jaroslava Kubery, kde stál s Milošem Zemanem.

Udeřila i na Václava Moravce.

Konstatovala také, že zpravodajství České televize je na vysoké úrovni, ale některé pořady by podle jejího mínění měly skončit. Především Otázky Václava Moravce. „Já na to nekoukám, za mě je ten pořad za zenitem,“ pravila. Pořad by změnila, i když na něj v současné podobě kouká dost lidí. To je pravda, ale mělo by se to celé změnit a měl by se vyměnit i pan Moravec. Mně nevadí a vážím si ho, ale na obrazovkách už podle mě nemá co dělat. Zve si tam stále stejné lidi. To je ale můj osobní názor a Česká televize jinak dělá dobrou práci. Nezpochybňuji, že veřejnoprávní televizi potřebujeme,“ uvedla Kořanová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…