Zrušte dotace České poště a nemusíte zvyšovat daň z nemovitostí, vyzvali Svobodní

22.05.2023 16:20 | Ze sítí

I přestože Česká pošta od letních prázdnin uzavírá stovky svých provozoven a o práci má přijít na 1600 zaměstnanců, vláda stále marně hledá recept, jak stabilizovat její financování. Každý rok totiž představuje její financování zářez do rozpočtu v řádu stovek milionů korun. Už v loni musela dokonce Evropská komise schválit státní intervenci na roky 2018 až 2022 v celkový výši 7,5 miliardy korun. Takové chování vlády však kritizují Svobodní a dávají ho do kontrastu s vládou představeným konsolidačním balíčkem.

Zrušte dotace České poště a nemusíte zvyšovat daň z nemovitostí, vyzvali Svobodní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice proti vyhlášce o zákazu pití alkoholu na veřejných místech v Praze

Dotování provozu České pošty dávají Svobodní do souvislosti až z dvojnásobným navýšením daně z nemovitostí, ke kterému má dojít od příštího roku. „Pošta dostane dalších 7,5 miliard. Do toho obhospodařuje majetek za přibližně 20 miliard korun. Zvýšení daně z nemovitosti má však přinést pouze 10 miliard korun. A ani tahle částka se nemusí vybrat,“ upozornil předseda Svobodných Libor Vondráček. 
 
 
Svobodní proto navrhli zrušit všechny další investice do České pošty.
 
„Její hospodaření je dlouhodobě zoufalé a efektivní reforma je téměř nemožná. Stát musí v době krize hledat úspory a 7,5 miliard poště je po zkušenosti s jejím fungováním velmi nezodpovědným rozhodnutím,“ dodal Libor Vondráček. 
 
 

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…