Zrušte to, zavřete to! Na Českém rozhlase proběhl komentář, který Brusel zajisté neschválil

03.01.2017 7:04

Komentátor Ivan Hoffman ve svých slovech pro Rozhlas.cz uvedl, že Brusel potřebuje restart. "Všechny bych tam poslal domů a začal znovu," řekl s tím, že je to stejné, jako když se vám zaviruje počítač a dostanete radu, že jej máte vypnout a zapntou.

Zrušte to, zavřete to! Na Českém rozhlase proběhl komentář, který Brusel zajisté neschválil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

„Ve vzduchu teď visí otázka, jestli EU slouží členským státům, nebo nad námi jen vykonává dozor. Jestli Evropané Bruselu za něco podstatného vděčí, nebo na nás pouze parazituje," poznamenal v souvislosti s odchodem Velké Británie z Unie. "Evropská unie je jenom jednou z možností, jak uspořádat vztahy v Evropě," podotkl. 

Bruselští úředníci jsou podle Hoffmana mistry v mlžení, kteří kdyby zítra nepřišli do práce, nevšimneme si toho. Dodal také, že lidé v Bruselu by měli pracovat zadarmo, neboť tam jsou vysláni proto, že něco umějí. "Neměli by na nás parazitovat," řekl. Jeho dcera, která tam pracovala, prý potkala řadu parazitů. 

Hoffman se vyjádřil také k německým volbám do Spolkového sněmu, které se uskuteční na podzim. Podle jeho slov si Němci znovu zvolí kancléřku Angelu Merkelovou, a to jako menší zlo. „Já přitom ale nevím, co na ní vidí. Přijde mi bezcitná, chladná, strohá. U nás by se asi vůbec neprosadila. Němci v ní asi spatřují politické vůdcovské kvality, které já nevidím,“ řekl Hoffman.

Anketa

Podporujete vstřícnou politiku Miloše Zemana vůči Číně?

85%
hlasovalo: 7984 lidí

Původní text ZDE.

"USA doopravdy potřebuje změnu. I s Donaldem Trumpem je budou Spojené státy prosazovat. Trump bude především vyjednávat a obchodovat," podotkl Hoffman také k situaci v USA. "Nikdo mu do hlavy nevidí, ale z toho mála, co se dá vypozorovat, je zřejmé, že se nebude bát vyjádřit svůj názor, ale případně i ustoupit a přehodnotit situaci. To jsou asi vlastnosti obchodníků, kteří licitují," řekl.

Závěrem se Hoffman vyjádřil také ke kandidatuře prezidenta Miloše Zemana v následujících prezidentských volbách. "Kdyby nekandidoval, nebylo by to špatné, bylo by to daleko otevřenější. Začalo by se debatovat o tom, kdo by byl vhodný a kdo ne. Ale myslím si, že se to nestane. S velkou pravděpodobností kandidovat bude a také vyhraje," podotkl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…