Zvládneme to po osmi letech: Migranti napadají Santa Clause a za vánoční stromek trestní stíhání

15.12.2023 11:59

Vánoce jsou jedním z nejslavnějších exportů německé kultury, což uzná každý návštěvník adventních akcí v Drážďanech nebo Norimberku. Tato tradice je ale v posledních letech konfrontována zvyky nově příchozích obyvatel. V posledních dnech se objevily informace, jak migranti s výkřiky „my jsme tady doma“ ničí kostým Santa Clause a rovněž o skandálu v Hamburku, kde školka odmítla vyzdobit dětem stromek s odkazem na „svobodu vyznání“. Místní květinář to chtěl napravit a školka na něj podala trestní oznámení.

Zvládneme to po osmi letech: Migranti napadají Santa Clause a za vánoční stromek trestní stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

V Německu to v předvánočním čase vře. Server německého deníku Bild se rozepsal o útoku na muže v kostýmu Santa Clause. Napaden měl být čtyřiapadesátiletý Rainer B., který serveru nejčtenějšího evropského listu sdělil, že v kostýmu Santa Clause vystupuje v různých německých městech už řadu let. Jen letos jeho akce skončila zcela neobvykle. Jeho napadením.  

Server deníku Blid však upozornil, že v kauze prozatím schází svědci. K útoku mělo dojít v srdci Německa, ve městě Kasselu. V podvečer po páté hodině, byl Rainer B. vystaven konfrontaci se skupinkou pěti až šesti mladíků, kteří k němu přistoupili na ulici, nazývali ho „tlouštíkem“, z***vysynem, sviní a tak podobně.

„Řekli mi, že jsou muslimové. Obestoupili mě a žádali, abych si sundal kostým, protože tohle je ‚jejich země‘,“ popisoval situaci muž s tím, že poté se na něj mladíci vrhli. Jeden ho chytil pod krkem.

Nakonec prozradil, že navzdory frustrujícímu zážitku hodlá i v příštích letech v kostýmu Santa Clause procházet ulicemi německých měst. Jen si s sebou prý příště vezme zásobu pepřového spreje.

Ale toto není jediný doklad toho, že v Německu v předvánočním čase houstne napětí. Další přiklad se objevil ve školce Mobi v hamburské čtvrti Lokstedt, o kterém taktéž informoval server deníku Bild.

Na zahradě této školky se objevil vánoční stromek, u kterého se rozzářily oči těch nejmenších, které do školky přiváděli rodiče. Stromek tu proti vůli školky postavil majitel obchodu s květinami Florian Schröder, který se podle serveru listu Bild vzepřel „šílenství“.

Proč šílenství?

Zdejší školka vedená společností Kita Mobi, která patří do „Finkenau Kindergarten Foundation“, se rozhodla letos vánoční stromek nezdobit a nevystavit. Důvod byl uveden v e-mailu určeném rodičům: „My jako tým jsme se rozhodli proti tomu (proti zdobení stromečku), protože nechceme vyloučit žádné dítě a jeho víru.“ Vše v duchu náboženské svobody.

 

 

Majitel květinářské firmy a spolu s ním i mnozí rodiče mají však za to, že odstranění vánočního stromku ze školky je verdikt, který oslabuje integraci dětí v německé společnosti.

Ale vedení školky si trvalo na svém. „Strom odstranili, podali trestní oznámení pro porušování domovní svobody a podle policejní mluvčí nechali zajistit dary pro ‚prověření vlastnických poměrů‘,“ uvedl server listu Bild.

 

 

Radost dětí tak neměla dlouhého trvání. A majiteli květinářské firmy hrozí trestní stíhání za neoprávněné vniknutí na zahradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Největší nebezpečí pro Evropu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 15.12.2023 12:36:54
opět přichází z Německa. Nejen svoji šílenou energetickou politikou, ale hlavně neméně šílenou multikulturní představou a nádherně různorodé Evropě, kde si muslim i Žid padnou do náruče, ničí všechno kolem. Je s podivem, jak se tak kulturní národ dokáže vždy po pár desítkách let zbláznit a zvolit si cestu do sebezáhuby. Ti mladí muslimové se tam skutečně oprávněně cítí jak vlci v ovčíně a jen čekají na chvíli, kdy původní obyvatele začnou vyhánět a jejich zem si přivlastní.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…