Sesadili starostu TOPky, nyní prý napravují jeho chyby

30.10.2012 10:31

Před několika dny zasedla Rada městské části Prahy 5 a projednala 34 bodů programu. Rada se podle informací naší redakce po odvolání bývalého starosty Radka Klímy stabilizovala a nadále pokračuje v plnění programového prohlášení.

Sesadili starostu TOPky, nyní prý napravují jeho chyby
Foto: praha5.cz
Popisek: Akce Prahy 5 Pětka bez bariér

Rada městské části tak například zrušila usnesení Podněty na změnu Územního plánu sídelního útvaru a uložila jej projednat v Komisi územního rozvoje. Usnesením se totiž v minulosti komise na pokyn bývalého starosty nezabývala, což neodpovídá standardnímu procesnímu postupu. Po posouzení podnětů v Komisi územního rozvoje bude materiál předložen Radě městské části Praha 5 k novému projednání.

Rada rovněž jednohlasně deklarovala, že odvolání exstarosty Klímy bylo a je pouze změnou personální, nikoliv politickou.

"Je naší základní odpovědností nadále pokračovat v plnění programového prohlášení rady tak, jak jsme se zavázali občanům Prahy 5,“ uvedli společně radní Michal Šesták a Marek Kukrle, předsedové zastupitelských klubů ČSSD a VV.

Doplňme, že Krajský výbor TOP 09 v pondělí s okamžitou platností vyloučil ze strany pět členů, kteří v zastupitelstvu Prahy 5 podpořili odvolání vlastního starosty Radka Klímy. Důvodem je poškození dobrého jména TOP 09, sdělil Tomáš Kopečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …