Hnusný pohled. To skončí špatně, odsuzuje Komárek internetové diskuze

23.11.2012 8:07

Martin Komárek se v MF DNES zamýšlí, co přináší rozvoj internetu politické kultuře. Podle něj odhalil ty nejtemnější stránky lidské povahy a postupně vede k vulgaritě a povrchnosti. Důkazem jsou prý výlevy, které chodí politikům v esemeskách poté, co se na internetu objevila jejich telefonní čísla.

Hnusný pohled. To skončí špatně, odsuzuje Komárek internetové diskuze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Diskuze

„Ty flanďácká kurvo, přibijeme tě na kříž hlavou dolů, uříznem ti koule a nacpem ti je do krku,“ dočetl se ve svém telefonu mimo jiné ministr financí Miroslav Kalousek, když umělci ze skupiny Ztohoven zveřejnili jeho telefonní číslo. A podobně výživné esemesky prý pípaly i dalším politikům.

„To, co se line z internetu, je nenávist,“ píše k tomu Komárek. „Každý je v diskusích machr na vše. Každý, kdo má jiný názor, nebo napsal něco, čemu nerozumím, je úplně směšný ubožák. Anonymita a svoboda internetu ukazuje to, co dřív viděl jen Bůh, a sice, jací jsme v hloubi duše. To není jen nepěkný pohled - je hnusný,“ píše Komárek.

Bez soustředěného úsilí o výchovu k internetové slušnosti se podle Komárka sprostota na síti obrátí proti lidem. „Stejně jako agresivní protižidovské karikatury předznamenaly holocaust,“ varuje komentátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…