"Vysvětlete ty techtle, a máte můj hlas," řekl herec Hanák. A Zeman odpověděl...

08.01.2013 23:40

Herec Tomáš Hanák již podruhé aktivně vstupuje do prezidentské volby. Zatímco poprvé vyzýval Jana Fischera, aby kvůli své komunistické minulosti vzdal kandidaturu, nyní se pustil do Miloše Zemana. Toho vyzval, aby objasnil financování své kampaně a strany. Volební tým Zemanovy prezidentské kampaně na to promptně zareagoval.

"Vysvětlete ty techtle, a máte můj hlas," řekl herec Hanák. A Zeman odpověděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hanák

Krátký videoklip Hanák podle serveru Lidovky.cz natočil pro organizaci Transparency International. Zemana na začátku oslovuje překvapivě příznivě, dokonce prý chce Zemana volit. K tomu však potřebuje, aby mu prezidentský kandidát rozptýlil poslední pochybnosti.

Těmi jsou různé „zašmodrchané nitky“, které se prý ani tak netýkají samotného Zemana, ale spíše lidí kolem něj. Na internetu si Hanák přečetl, že tyto nitky vedou „někam na východ“. A v souvislosti s některými jeho spolupracovníky se prý dokonce objevuje jméno Dalík.

Hanák prý věří, že Zeman se v kontaktech svých spolupracovníků orientuje a má zato, že pokud by se nějaký „novinářský hnůj“ začal v jeho kontaktech šťourat, že by vše dokázal vysvětlit. Pak mu připomněl, že předseda strany SPOZ Vratislav Mynář má nějaké „techtle mechtle“ s pražským dopravním podnikem.

Legraci si dělá i z „drobných darů“ na Zemanovu kampaň. Připomíná jistou samoživitelku se dvěma dětmi, která darovala na Zemanův transparentní účet padesát tisíc korun. „No prostě potřeboval bych takové nějaké uklidnění, pak už máte můj hlas,“ ujistil herec závěrem klipu.  

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat

Jak ParlamentníListy.cz zjistily u mluvčí prezidentské kampaně Miloše Zemana, tato výzva nemohla zůstat bez odpovědi. A ta zní vstřícně.
 
"Vážený pane Hanáku, velice Vám děkujeme za vyjádřenou podporu kandidatury Miloše Zemana. Dovolte nám, abychom Vás jménem volebního výboru prezidentské kampaně Miloše Zemana pozvali do kanceláře v Loretánské ulici a rozptýlili Vaše poslední pochybnosti. Neváhejte nás kontaktovat s navržením Vámi vybraného termínu pro uskutečnění schůzky," uvedla obsah reakce směrem k známému herci mluvčí prezidentské kampaně Hana Burianová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…