Ministryní obrany by se mohla stát diplomatka Kuchyňová

07.03.2013 17:35

Uvnitř koalice se objevil nový vážný kandidát na post ministra obrany. Podle informací serveru Aktuálně.cz se vedení resortu může ujmout současná velvyslankyně při OSN a OBSE ve Vídni Veronika Kuchyňová Šmigolová.

Ministryní obrany by se mohla stát diplomatka Kuchyňová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus jmenoval nové ministry. Karolínu Peake ministryní obrany, Zbyňka Stanjuru ministrem dopravy a Petra Mlsnu ministrem bez portfeje

„Nebudu to komentovat. To je otázka na pana premiéra," uvedla Kuchyňová Šmigolová na dotaz, zda jí byla učiněna taková nabídka. Zkušená diplomatka byla před svým působením ve Vídni ředitelkou odboru bezpečnostní politiky ministerstva zahraničních věcí a jednou z hlavních vyjednavaček o umístění amerického radaru v Brdech na české straně.

Kuchyňové letos končí čtyřletý mandát ambasadorky u mezinárodních organizací sídlících v rakouské metropoli. V zákulisí se zprvu mluvilo spíš o jejím návratu na některé z vedoucích míst Černínského paláce. V minulosti patřila do nejužšího kruhu spolupracovníků ministra zahraničí Karla Schwarzenberga.

Koalice nového ministra "loví" právě mezi diplomaty kvůli zkušenostem z mezinárodního prostředí, jazykovým znalostem i kvůli tomu, že většinou disponují bezpečnostní prověrkou. Kuchyňová je navíc přímo bezpečnostní expertkou, v minulosti pracovala také jako politická poradkyně Stálé delegace ČR při NATO a jednání o radaru se armády přímo týkala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…