Zemanův projev ukázal jeho společné zájmy s ČSSD, píší noviny

16.03.2013 6:19

Projev prezidenta Miloše Zemana na sjezdu ČSSD a slova, že si přeje vítězství sociálních demokratů v příštích volbách, prý ukazují na jejich společné zájmy. Denní tisk tento akt nazývá upřímným, bez postranních úmyslů.

Zemanův projev ukázal jeho společné zájmy s ČSSD, píší noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na sjezdu ČSSD vystoupil také nový prezident Miloš Zeman

Podle názoru autora článku v Lidových novinách (LN) to prezident Miloš Zeman myslel "upřímně, bez postranních úmyslů". Podle komentáře v Mladé frontě Dnes (MfD) sjezd ukázal, že Zeman a socialisté umějí jednat rozumně a že chápou společné zájmy. Otázkou podle něj ovšem je, jak moc je takové spojenectví pevné a jak dlouho může trvat.

"Jen vítězná sociální demokracie může po příštích volbách sestavovat vládu a třeba spolupracovat se stranou Zemanovců. Bez triumfující ČSSD je jakýkoli výsledek Zemanovcům k ničemu. Proto si Miloš Zeman nemůže přát ani nepřeje nějaké sjezdové či posjezdové rozmíšky," míní autor článku v LN.

Prezident podle autora komentáře v MfD nenabídl své rodné straně jen ruku. Nabídl jí "srdce a objetí". "Jako prezident má být nadstranický, jako občan Miloš Zeman si přeje vítězství sociální demokracie.

Za současného vedení nikoho výslovně nenapadl. Jediný koho zastřeně, avšak jasně a hořce odsoudil, byl Vladimír Špidla, který prý kdysi promarnil skvělou příležitost vládnout s pomocí komunistů," dodal.

Prezidentova podpora může podle něj ČSSD vyhrát volby. "A Miloš Zeman, který chce zasahovat do domácí politiky, potřebuje mocenskou základnu. Zkrocená sociální demokracie by takovou základnou byla," míní autor komentáře v MfD.

Zemanova poselství delegátům sjezdu může být podle autora článku v LN následující: "Poslouchejte mě, já jsem byl úspěšný, umím to a po radím vám, s kterými lidmi budete úspěšní jako já. Nebo po zemanovsku: nechci vám radit, ale poslouchejte mě." 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…