AČTO: Další odklad EET poctivým obchodníkům rozhodně nepomůže

26.09.2016 14:16

Asociace českého tradičního obchodu zásadně odmítá posunutí účinnosti elektronické evidence tržeb o dva roky, jak jej představila TOP 09 v rámci předvolebních proklamací.

AČTO: Další odklad EET poctivým obchodníkům rozhodně nepomůže
Foto: AČTO
Popisek: Asociace českého tradičního obchodu

Takový krok totiž v žádném případě nemůže prospět poctivým podnikatelům, zejména pak nezávislým českým obchodníkům, kteří na jakoukoliv právní normu, jež by narovnala pokřivené prostředí českého trhu, čekají už roky. Proč? Zdaleka ne všichni obchodníci se chovají mravně a férově, zejména pak co se týká plateb DPH a přiznaného obratu. Ti poctiví, kteří řádně platí, jsou za to ještě biti.

AČTO se již několik let snaží vysvětlit odpovědným činitelům, že povinnost platby DPH závisí pouze a výhradně na dobrovolnosti a významně tak nahrává těm, kteří nehodlají hrát podle pravidel. Není totiž prostředku, kromě připravované EET, který by zcela objektivně a neodvolatelně prokázal výši obratu jakéhokoliv obchodníka. Jsme přesvědčeni o tom, že z uvedeného důvodu v ČR funguje úspěšně a bez problémů několik tisíc prodejen, které neplatí DPH, přestože dlouhodobě překračují zákonem stanovený limit pro odvod daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty