Andrej Babiš: Omluvíte se i Vy, pane Johne?

17.11.2011 7:30

Reakce na vyjádření předsedy VV Radka Johna.

Andrej Babiš: Omluvíte se i Vy, pane Johne?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Musela to být velká oslava ve vedení Věcí veřejných, když za nimi nějaký znalec Adolfa Hitlera (že by sám pan Radek John?)  přišel s tím, že ho Babiš v Otázkách Václava Moravce parafrázoval! Úplně vidím tu radost superguru a dalších guru: „Konečně na něj něco máme!" „Tak rychle, pošleme do médií zprávu, že Babiš parafrázuje Hitlera." „Ale on také kritizoval Věci veřejné, nevadí to?" „Kdepak, ten Hitler je lepší, a musíš to, Radku, rozeslat ty, protože už jsi nějak dlouho mlčel..."

Nastrčená figura Víta Bárty (a jeho firmy ABL) Radek John tedy v médiích ukázala, jak má ostré lokty: "Velkopodnikatel Andrej Babiš by po nedělní účasti v diskusním pořadu České televize měl okamžitě ukončit veškeré pokusy o vstup do české politiky. Důvodem není jen obhroublá, pavlačová forma vyjadřování, ale především zcela nepřijatelné, šokující a odsouzeníhodné využití výroku, který je připisován nacistickému vůdci, strůjci druhé světové války, utrpení a smrti desítek miliónů lidí Adolfu Hitlerovi."

Celé prohlášení Radka Johna čtěte ZDE

A jako správný demagog a "demokrat" pokračuje: "Takový styl nemá v politice co pohledávat. Vyzývám pana Babiše, aby se omluvil a přestal kontaminovat české politické prostředí hrubostí."

Tak a je to tady. Pan John, ač už není kvůli skutečnému politickému cíli Věcí veřejných (prospěchu ABL) ani ministrem vnitra, začíná rozhodovat o tom, kdo má mluvit do politiky a kdo ne.

Je to přitom pořád ten samý pan John, který musel odejít z televize kvůli kšeftům s časopisem VZP, jenž pro pojišťovnu vydával pražský kmotr Roman Janoušek. Ten samý Radek John, jehož Janoušek s Bártou jako cvičeného medvěda dosadili do čela Věcí veřejných, aby z jeho tehdy ještě "mediálně oblíbenou" tváří vyhráli volby. Omluvu a "nevměšování se do politiky" chce po Babišovi ten samý člověk, který s Věcmi veřejnými po posledních volbách způsobil další frustraci a beznaděj v tomto národě. Je to ten samý Radek John, jehož strana se zaštítila bojem proti korupci, přičemž její superguru musí obíhat své poslance s obálkami, aby ve straně vůbec zůstali.

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

Pane předsedo Johne, omluvte se tomuto národu, že jste se podílel na jeho okrádání, když jste byl předsedou představenstva firmy Ora Print, která z VZP podle Deníku "vysála" 700 milionů korun. Peníze pak ve spolupráci s panem Janouškem (třeba z jeho švýcarského konta vraťte). Omluvte se pak také tomuto národu, že jste ho v čele takzvaných Věcí veřejných připravil o poslední iluze, že se dá s korupcí a politikou něco dělat.

Pokud se někdo cítí být Hitlerovou parafrází, kterou mi mimochodem poslal jako rčení Němců o Češích zakladatel ODS Petr Havlík, uražen, tak se mu i mohu omluvit. Opravdu jsem na rozdíl od znalců Hitlera z Věcí veřejných netušil, že jde o jeho výrok (jeho myšlenky opravdu po nocích nestuduji).

Panu Johnovi se ale rozhodně omlouvat nehodlám a "kontaminovat" české politické prostředí budu tak dlouho, dokud v něm budou působit lidé, jako jsou Radek John, Vít Bárta a další, jejichž jediným politickým cílem je tuto zemi okrádat.

Andrej Babiš


Dále čtěte:
Ty lháři a zloději! Miliardář Babiš to schytává za včerejšího Moravce
Ano, Babiš začíná měnit politiku. Pozor na Bártu, varují zkušení
Andrej Babiš: Žijeme v nefunkčním státě, udělejme s tím něco!
Miliardář Babiš napsal životopis. Neuvěřitelně dlouhý a detailní
Babiš: Ano, uspěje-li mé sdružení, může z něj vzniknout strana

Foto: Hans Štembera

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…