Bohdan Babinec: Učíme se od Putina lhát?

02.10.2022 9:49 | Komentář

Když byl premiérem zvolen profesor Fiala, tak jsem pociťoval sebeuspokojení. Říkal jsem si, že je to člověk poctivý, bývalý rektor, velmi vzdělaný. Věřil jsem mu bezmezně. Ovšem po necelém roce jeho premiérování jsem velice zklamán jeho některými záměry, které nám sděluje.

Bohdan Babinec: Učíme se od Putina lhát?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Obdivuji jeho pohled na dění v Ukrajině a jeho snahu o pomoc této zemi v jejím boji s bezohledným agresorem, který se jmenuje Putin. Ovšem zklamalo mne, že i náš pan premiér občas začíná lhát stejně jako ruský prezident. Nejprve nám říkal, že žádnému zastropování energetických produktů nebude, ale po několika týdnech nám oznámil, že elektřinu a plyn vláda zastropuje na 6 a na 3 koruny za kWh. Ve skutečnosti však já, jako koncový spotřebitel, zaplatím minimálně 9 až 10 Kč nebo 7 až 8 Kč za každou kilowatthodinu.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Nechápu, proč nám pan premiér neřekne skutečnou cenu pro koncového spotřebitele. Cena výrobců a producentů mne nezajímá, zajímá mne, kolik zaplatím já. Ovšem cena skutečná, pravdivá, která nevede k spekulativním podvodům a je neměnná. Pan premiér nám sdělil cenu výrobní, ovšem zatajil, že pro koncového spotřebitele bude cena mnohem vyšší. K jím uvedené ceně se totiž musí přičíst DPH, distribuce, dovoz zahraniční energie, obnovitelné energie atd.

To vláda musí koncovým spotřebitelům zajistit cenu energií skutečnou a neměnnou. Myslím si, že kdyby tato vláda a poslanci parlamentu měsíčně dostávali plat ve výši průměrného platu pracujícího občana a po ukončení fiskálního roku se zjistilo, že HDP je vyšší než tři procenta, tak by dostávali prémie za dobře odvedenou práci. V případě, že HDP je jedno až dvě procenta, tak by tato vláda musela odstoupit, neboť je neschopná. To znamená, že výše průměrného platu by vládu nutila k správnému rozhodování, neboť rozhodnutí chybné by ministři ihned pocítili ve svých peněženkách.

Teď, v září, mne zaráží, že v obchodech platím za jablka zhruba 25 až 50 korun za kilogram a například u vinných hroznů až šedesát korun za kilogram. Ve veřejnoprávní televizi nám přitom ukazují nadprůměrnou úrodu jablek, ovoce či zeleniny. Přitom však jejich cena je předražena. Ptám se, proč Ministerstvo zemědělství tento nešvar nezreguluje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…