Dopis vrcholným představitelům ČR: Lidská práva jsou pro vás méně důležitá než obchod

21.10.2016 13:30

My, zde podepsaní správci FB skupiny Lumpenkavárna, důrazně protestujeme proti "Společnému prohlášení nejvyšších ústavních činitelů České republiky" týkajícího se „naplňování politiky vůči Čínské lidové republice“ při příležitosti návštěvy dalajlamy v naší zemi.

Dopis vrcholným představitelům ČR: Lidská práva jsou pro vás méně důležitá než obchod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čtrnáctý Dalajláma Tändzin Gjamccho

Pane prezidente, pane premiére, předsedové sněmovny a senátu,

zapomněli jste, že jste byli zvoleni v době, kdy naše demokratická země směřovala prozápadně, kdy je členem EU a NATO. Občané vám dali důvěru, že budete v této orientaci dále pokračovat. Prohlášením jste jasně prokázali, že chcete naši zemi od Západu izolovat a otočit zpět směrem na Východ. Že jsou pro vás lidská práva méně důležitá než obchod, byť jsme s Čínou v posledních letech žádné výrazné obchody s přínosem pro ČR, jak v prohlášení tvrdíte, neuzavřeli.

Vyzýváme všechny slušné poslance a senátory, aby tomuto nebezpečnému směřování učinili přítrž a další takové konání nedovolili. Dále je pro nás naprosto skandální, že nikým nezvolený mluvčí prezidenta země nařkl ministra kultury Mgr. Daniela Hermana z protistátního jednání jen proto, že se s dalajlamou setkal.

Vy, milí spoluobčané, kterým nejsou události posledních měsíců a dnů lhostejné, dělejte vše, co je ve vašich silách, a naši svobodu si nenechte vzít. Dejte svou nespokojenost najevo svou přítomností na akcích k 17. listopadu v Praze, prosím. Dosavadní obracení našeho směrování probíhalo plíživě a možná jste si říkali, že se pořád nic hrozného neděje. Dnešní vyjádření je důkazem, že jsme situaci podcenili.

Petra Žižková, Vlasta Pospíšilová, Kateřina Agudelo Ramírez, Jakub Šrámek, Martin Dvořák, Radovan Bláha, Markéta Krňanská, Soňa Pospíšilová, Karel Kubista, Alena Václavíková, Šárka Fialová, Katerina Skrypnik, Hanka Kymrová, Martina Kourouma, Roman Porteš a další podepsaní

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…