František Štván: Proč je v mých očích exposlanec VV Otto Chaloupka populistický zbabělec

06.08.2014 7:30

Na Facebooku Chaloupka loni na svém profilu okomentoval dění v Duchcově na Teplicku, kde skupinka Romů napadla a zbila manželský pár vyjádřením: "Slušní lidé dlouho snášeli vaše krádeže, agresivitu a neoprávněné požadavky na další a další výhody," aby v další diskusi doplnil, že "lidi jsou na hraně a ještě pár takovýchto cikánských provokací a začne mazec. A pak je neochrání ani těžkooděnci".

František Štván:  Proč je v mých očích exposlanec VV Otto Chaloupka populistický zbabělec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Otto Chaloupka

Za to ho soud odsoudil k osmnácti měsíční podmínce. Podle mne oprávněně! Je naprosto jasné, že si  násilný čin z Duchcova zasloužil nejen verbální, ale i přísné trestně právní odsouzení pachatelů. Exposlanec Chaloupka se proto rozhodně vyjádřit mohl, také tak učinil, ale bohužel způsobem, že  v něm musím vidět populistického zbabělce.

Kdyby stejně takto  reagoval vůči české populaci, například za výrobce(vrahy?) a distributory(vrahy?)  otráveného konzumního alkoholu, za úmyslné najetí do člověka  z "dílny" VIP konzumenta výhod Romana Janouška, kterého media označují za pražského kmotra, či na takřka každodenní odhalování  zlodějen a jiných trestných činů politiků, podnikatelů, ale i policistů, soudců či exekutorů, pak bych řekl ať ho nechají být, neboť měří všem stejným metrem. Nečinil a nečiní tak, byť z mého pohledu není správné, ba naopak je to rasistické, házet vinu jednotlivce na celou etnickou skupinu. I  proto je v mých očích populistický zbabělec, neboť když už má v povaze někomu vyhrožovat, obrazně řečeno, že dostane od lidu této země na holou, pak k tomu měl od listopadu 89 neskonalé množství  mnohem závažnějších  příležitostí. Proč to neudělal?  Zřejmě proto, že na to co si o něm myslím může něco být.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.