IZIP kategoricky odmítá tvrzení o prodeji osobních údajů klientů

11.10.2012 19:00

Společnost IZIP se důrazně ohrazuje proti vyjádření Ludvíka Hovorky. Pan Hovorka opakuje nesmysl, s nímž nedávno přišel server lidovky.cz a kvůli kterému byla podána stížnost na etickou komisi Syndikátu novinářů ČR.

IZIP kategoricky odmítá tvrzení o prodeji osobních údajů klientů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Společnost IZIP striktně dodržuje zákon č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů a nakládá se zdravotními i osobními údaji klientů zcela v duchu tohoto zákona. Čtrnáct měsíců trvající kontrola dospěla k závěru, že získávání i zpracovávání osobních údajů probíhá ve společnosti IZIP na výbornou. Je proto vyloučeno, že by IZIP, jenž věnuje maximální míru pozornosti ochraně dat klientů, postupoval v  rozporu se zákonem a data nabízel dalším subjektům. V tomto duchu jsme oslovili i redakci lidovek.cz, která naše stanovisko zveřejnila.

Zpracování osobních údajů klientů společnosti IZIP probíhá na základě jejich souhlasu. Je tedy nemyslitelné, že by bez jejich vědomí někdo poskytl tato data třetímu subjektu. Společnost IZIP po majetkovém vstupu VZP otevřeně komunikuje s médii i klienty a rozhodně nic nedělá bez vědomí VZP. Pro rádio Impuls to potvrdil i generální ředitel VZP Pavel Horák. „Nevím, kdo to šířil, je to nesmysl,“ řekl Horák. Zdůraznil, že data patří klientům a oni jediní mají právo s nimi disponovat. Do dat nemá podle Horáka nikdo přístup, ani VZP, tím méně IZIP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…