Jan Urbach: Kamery na dronech snímají situaci v Aleppu

21.09.2016 9:07

Ruské ministerstvo obrany bude živě vysílat obrazové zpravodajství o situaci v syrském městě Aleppo. Využívány budou nejen pevně umístěné kamery, ale také drony. Tento týden to uvedl Igor Konašenkov z ruského ministerstva zahraničí.

Jan Urbach: Kamery na dronech snímají situaci v Aleppu
Foto: Archiv TN
Popisek: V ulicích Aleppa

Podle mluvčího má být videozpravodajství k dispozici na webových stránkách ministerstva obrany od čtvrtka. Cílem je zajištění transparentnosti dodržování příměří na území Sýrie, cituje ruská agentura Sputnik. Kromě Aleppa budou proto zřízena i další monitorovací stanoviště. Podle Moskvy příměří v Sýrii dodržuje pouze armád, naproti tomu tzv. umírněná opozice pokračuje a dokonce zintenzivnila ostřelování civilní zástavby.

Spojené státy a Rusko mají dohodu o vytvoření společného centra pro rozlišování opozičních povstalců od teroristických skupin, na koordinaci leteckých útoků na pozice teroristů a na opatřeních k zabezpečení humanitární pomoci obyvatelům Aleppa. Pomoc ovšem potřebují i stovky tisíc lidí v horských a vzdálených oblastech.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …