Jan Urbach: Na turecké hranici 98 kilometrů volnosti pro Islámský stát

05.12.2015 13:30

Turecko odmítlo uzavřít hranici se Sýrií na úseku, kde ji kontroluje Islámský stát. Oznámil to turecký list „Hürriyet Daily News“.

Jan Urbach: Na turecké hranici 98 kilometrů volnosti pro Islámský stát
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Premiér Ahmet Davutoglu prohlásil, že Ankara by v případě uzavření hranic nemohla přijímat syrské uprchlíky. Turecko tak nechává pod kontrolou islamistických teroristů asi 98 kilometrů hranice se Sýrií.

Na jiných úsecích hranice má být nasazeno asi 30 tisíc vojáků a budu postavena I technická zabezpečení, např. strážní věže. Existuje však prý obava, že islamisté opatření vezmou jako agresivní opatření a podniknou odvetná opatření.

Pro Islámský stát kroky Ankary vynucované zahraničím mohou samozřejmě být nepříjemné. Turecká hranice pro ně byla dosud prostupná, ať již šlo o v poslední době zmiňovaný obchod s ropou a ropnými produkty, dale transport zbraní či jen pohyb stoupenců Islámského státu. Publikovány byly I informace o léčení zraněných teroristů na území Turecka ve zdravotnickém zařízení dcery prezidenta Recepa Erdogana.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …