Jan Urbach: Španělská ministryně mluví jazykem pedofilní lobby

01.10.2022 15:33 | Komentář

Nejen ve Španělsku se již několik dnů hovoří o vystoupení tamní ministryně pro rovnost pohlaví Irene Monterové, které pronesla minulý týden na jednání parlamentního výboru, myšlenky hájící právo dívek na potrat bez souhlasu rodičů. Podle kritiků navíc její slova vyzněla jako podpora legalizace pedofilie.

Jan Urbach: Španělská ministryně mluví jazykem pedofilní lobby
Foto: ČMA
Popisek: Děti - ilustrační foto

„Uplatňování sexuálních reprodukčních práv není jen o dobrovolném ukončení těhotenství, ale také například o sexuální výchově, což je právo chlapců a dívek nezávisle na jejich rodinách; každý má právo znát své tělo, vědět, že žádný dospělý se nemůže dotknout jeho těla, pokud si to nepřeje, a vědět, že je to forma násilí. Děti mají právo vědět, že mohou milovat nebo mít sexuální styky s kýmkoli, koho chtějí a mají rády, pokud je to založeno na jejich souhlasu, a tato práva musí být uznána...“ - prohlásila Monterová, která ve vládě zastupuje krajně levicovou stranu Podemos.

Mnoho komentátorů vidí vyjádření, že děti mohou mít sexuální vztahy s kýmkoli, koho si zvolí, jako další krok k legalizaci pedofilie. Španělský spisovatel Juan Manuel Prada upozornil na konzistentnost názorů Irene Monterové: pokud věří, že malé děti si mohou vybrat svou vlastní genderovou identitu a samy se rozhodnout, že zmrzačí své vlastní tělo „změnou pohlaví“, proč by samy nemohly rozhodnout, kdo s kým chci mít pohlavní styk, prohlašuje.

Podle kritiků  Irene Monterová mluví stejným jazykem jako pedofilní lobby – hlásá „právo na sex“. Pedofilní kruhy léta opakují to samé, co nyní španělská ministryně, děti mají právo na sex a nikdo nemá právo jim to zakazovat, pokud s tím souhlasí, připomíná. Když Monterová mluví o právu nezletilých na sex, ve skutečnosti stírá rozdíly mezi dětmi a dospělými. Totéž platí pro koncept svobodného souhlasu, který se v případě nezletilých ukazuje jako zneužití. Dětští psychologové moc dobře vědí, jak snadné je manipulovat s dětmi, tedy intelektuálně a emocionálně nezralými lidmi, aby jim vnutili jejich údajný „souhlas“.

Kritici říkají, že pokud ve vztahu k dětem uslyšíme dva postuláty: „právo na sex“ a „svobodný souhlas“, měla by okamžitě zablikat červená varovná kontrolka: Pozor! Cesta k pedofilii! Stejně jako v případě projevu španělské ministryně pro rovnost žen a mužů. Člověk by se chtěl zeptat: rovnost, ale čí?

Poté, co se objevila vlna kritiky, Irene Monterová - soukromě, životní partnerka Pabla Iglesiase, lídra Podemos - začala tvrdit, že se stala obětí pronásledování ze strany „krajní pravice“.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…