Jan Ziegler: Odebrání MS bobistů Rusku je jenom začátek, následovat musí fotbal

15.12.2016 18:30

Víc než tisíc ruských sportovců v letech 20011 – 2015 za podpory ruského státu dopovalo. Oznámila to Světová antidopingová agentura WADA. Toto masivní zlo musí být samozřejmě tvrdě potrestáno.

Jan Ziegler: Odebrání MS bobistů Rusku je jenom začátek, následovat musí fotbal
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Bylo by naivní se domnívat, že jinde tento problém neexistuje. To by byla samozřejmě hloupost. Ale například v USA zákon pronásleduje dopující podvodníky, kdežto v Rusku tomu bylo donedávna naopak. Tam policie chránila toto obří svinstvo a kryla podvody s odebranými vzorky. Rusko už postihl první trest a Soči přijde v únoru příštího roku o pořádání mistrovství světa v bobech a skeletonu. S tím souhlasí i šéf českého vazu bobistů Martin Bohman a zástupci Mezinárodního olympijského výboru.

To je správné, protože, není možné tolerovat tak obrovské zlo. Překvapit by nás to ovšem nemělo, již Karel Havlíček Borovský blahé paměti ve svých Obrazech z Rus dokonale vystihl ruskou povahu, že v této zemi není největším hrdinou ten, kdo prodává kvalitnu, ale ten kdo ošidí zákazníka a prodá mu draho mizerné zboží, čili ten kdo uspěje bez ohledu na způsoby, podvádět a šidit je dovoleno.

Nicméně je potřeba pokračovat a Rusku musí být odebráno mistrovství světa ve fotbale v roce 2018. Stejně ho získalo pomocí korupce a do dopingové aféry jsou namočeni i ruští fotbalisté. Navíc stavba mnoha stadionů je předražena, jak je v této zemi zvykem, jejich dokončení se proti původním plánům prodlužuje a chybí potřebná infrastruktura. Například Moskva a Sankt Petěrburg stále nejsou spojeny dálnicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

10:14 Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „Jsme předurčeni k tomu dovládn…