Jana Staňková: Rehabilitační ústav Hostinné, pomoc jako v ráji

10.12.2020 13:49

OTEVŘENÝ DOPIS Lidé létají do ráje k moři, ale my, co jsme po úrazu či operaci pohybového ústrojí jsme ráj nalezli zde, v rehabilitačním zařízení v Hostinném. Tento ústav je léčebné zařízení následné péče.

Jana Staňková: Rehabilitační ústav Hostinné, pomoc jako v ráji
Foto: Rehabilitační ústav Hostinné
Popisek: Rehabilitační ústav Hostinné

A jelikož lidé, kteří mají po operacích kyčlí, páteře či vyměněné koleno, je stále mnoho a potřebují pomoc s rozhýbáním, aby byli nadále plnohodnotnými občany a operace na nich nezanechala žádné pohybové následky- jsou tu správně. Ne nadarmo se říká, že Hostinné je jedno z nejlepších rehabilitačních ústavů v České republice. Ano, souhlasím s tím i já. Klobouk dolů před všemi zaměstnanci tohoto ústavu v této náročné době.

Pod vedením štíhlé, ale silné primářky Markéty Kebrlové se všichni zaměstnanci chovají velice slušně a empaticky ke všem klientům. A jak je známo, že léčí i teplé slovo, tímto se zde všichni řídí. Lékaři, sestřičky, terapeuti, sanitářky, sanitáři i ostatní personál. Po celý den se skvěle starají, dotazují, zda není něco potřeba či něco nebolí a přitom jsou velmi milí, vstřícní a usměvaví. A ty procedury „šité na míru“. Jeden profesionál vedle druhého. Proto se sem lidé rádi vracejí. Tady je zas postaví na nohy. A k tomu ta dobrá strava.

Klienti - pacienti se řídí striktním opatřením nošením roušek, zákazem opouštění ústavu, zákazem návštěv. A jde to. Tady si totiž lidé svého zdraví váží.

Děkuji všem, kteří se zde o mě tři týdny starali.

Jana Staňková

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.