Jarka Davidová: Happening jako svobodné vyjádření názoru

30.12.2011 18:28

V posledních dnech se na příbramských informačních serverech rozběhla velmi živá diskuze na téma prodeje budov I.polikliniky a plánovaného happeningu „Posviťme si na radnici“, který spolupořádá sdružení SOS Příbram, jehož jsem členkou.

Jarka Davidová: Happening jako svobodné vyjádření názoru
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Na jedné straně se nám dostává velké podpory od mnohých příbramských občanů, na druhé straně jsme některými diskutujícími označováni za ztroskotance a manipulátory, jsme obviňováni z napojení na některé příbramské podnikatele, z pokusu zviditelnit se před krajskými volbami v příštím roce.  K tomu, že nás někteří v náznacích spojují s možnou trestnou činností, se opravdu vyjadřovat nebudu, protože to už pro mě je naprosto mimo limit. O něčem takovém si soudný člověk udělá závěr sám.

Nedá mi ale nevyjádřit se k tomu podstatnému, co momentálně příbramskou veřejnost nenechává chladnou.

Zaprvé: Rada města rozhodla o prodeji budov I.polikliniky bez jakékoliv předchozí diskuze –  se zastupiteli, s lékaři, kteří jsou ve zmíněných budovách v nájmu, s příbramskou veřejností. Rychle, potají.

Zadruhé: Výběrové řízení proběhlo velmi nestandardně, neprůhledně. U otevírání obálek s nabídkami nebyl přítomen ani nezávislý notář, ani nikdo ze čtyř zájemců. Vybrána byla plzeňská firma Triticum, kterou obestírá mnoho nejasností. Zástupci této firmy nepřišli ani na zasedání zastupitelstva 19.12.2011, kdy se prodej projednával. Kdo je kdy viděl, co je to za firmu? Nevíme, radní mlčí.

Zatřetí: Na šest tisíc příbramských občanů vyjádřilo svůj zásadní nesouhlas s prodejem budov I.polikliniky. Vedení města tento fakt naprosto ignorovalo.

Začtvrté: Místostarosta Mudr. Šedivý, který na zasedání zastupitelstva projednávání prodeje budov I.polikliniky moderoval, naprosto skandálně ignoroval nejenom zmíněné petice, ale i všechny věcné dotazy, námitky a připomínky opozičních zastupitelů a přítomných lékařů. Neodpověděl na nic, nechal o prodeji rovnou hlasovat. Hotovo!

Reakce Příbramáků následovala okamžitě. Občané spontánně vyjadřují své rozhořčení z postupu radnice, začínají se vyjadřovat i k jiným „kostlivcům ve skříni“ na příbramské radnici: nekompetentní personální změny ve vedení knihovny, stav městské pokladny, naprostá pasivita koaličních zastupitelů a některých radních, souběžný výkon funkcí 1.místostarosty a zároveň ředitele Pečovatelské služby (což je organizace zřizovaná městem) MUDr. Šedivým – ať nám nikdo nenamlouvá, že to není střet zájmů. Minimálně morálně zcela nepochybně! A tak bychom mohli pokračovat.

Plánovaný happening je prostě vyjádřením velké nespokojenosti se vším výše zmíněným, vyjádřením vlastního svobodného názoru a sdělením, že příbramští občané nejsou dav, který nepřemýšlí, který o sobě nechá slepě rozhodovat jiné. To by si mělo vedení radnice konečně uvědomit!

Mgr. Jarka Davidová, SOS Příbram

P.S. SOS Příbram není politickou stranou, jsme pouze sdružení. Nikdo z nás nemá ambice kandidovat do krajských voleb v příštím roce. Veškeré své aktivity financuje výhradně z vlastních prostředků. Jsme prostě skupina lidí, kterým není lhostejné v jakém městě žijeme!

Vyšlo na sospribram.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …