Jiří Kobza: Mnoho psů, zajícova smrt

29.03.2023 13:08 | Komentář

Jak se utahuje postupně a ze všech stran smyčka na krku obyčejných občanů, napadlo mne toto přirovnání. Jak se říká, pokud vláda potřebuje peníze, bere je obyčejným lidem. Oni těch peněz sice moc nemají, zato je jich opravdu hodně a vše se počítá ve velkých číslech.

Jiří Kobza: Mnoho psů, zajícova smrt
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Vláda, aby měla na nesmyslné akvizice amerických stíhaček a švédských BVP, se rozhodla odřít občany kde to jen trochu půjde, až na kost! 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

Konec konců, jednoduše řečeno, čím dál víc viditelným výsledkem voleb do parlamentu v roce 2021 je, že smečka honících psů vyrazila na lov peněz obyčejných lidí. Poté, co vládnoucí pětikoalice bezpečně ustála senátní volby a v prezidentské volbě na Hrad dosadila svého člověka, můžeme říci, že poprvé od roku 1948 opět veškerou moc v této zemi uchvátila a drží jedna skupina lidí, ať už se označují jakkoliv. Na všechny naše připomínky mají jedinou odpověď: 108 hlasů v parlamentu!

Sečtěme si, kolik že to vládních psů vyrazilo na štvanici na občana:

1. pes: neřízená inflace, která ničí úspory a zvyšuje ceny základních potřeb pro život (potraviny, nájmy)

2. pes: vysoké ceny energií, zastropované nejvýš v Evropě (že prý kvůli Rusku)

3. pes: snížení valorizace důchodů hluboko pod úroveň inflace, což postihne 2,7 milionů občanů, kteří si zasloužený důchod užijí v chudobě a strachu, zda vyjdou do příštího důchodu

4. pes: zvyšování věku odchodu do starobního důchodu, kde vláda s neuvěřitelnou arogancí argumentuje tím, že chce odchod do důchodu řídit podle délky dožití poživatelů důchodů (která je podle ČT 72 let u mužů a 76 let u žen). Kolik let života nám tedy zbude na důchod, do kterého platíme 40 let?

5. pes: zkrácení doby rodičovské dovolené plus zrušení slevy na pečující manželku a na školkovné

6. pes: Připravované zvýšení daní z nemovitostí na 2 až X násobek

7. pes: na důchody sice prý není, ale na rozmařilé cesty na Tchai Wan a Prague Pride se peníze vždy najdou, stejně jako na dary neziskovkám na Ukrajinu (100 mil z MZV) na nesmyslné dary do nepodstatných organizací. Novináři k tomu zastrašeně mlčí nebo poslušně jásají.

8. pes: Ztráta stability financí Evropy, výrazný pokles finančních trhů v Evropě, ztráty velkých bank a očekávaný otřes Eura, USD i Kč

9. pes: Strach! Roste počet vyšetřovaných a odsuzovaných pro nesprávný názor či projev v rozporu s oficiální propagandou. Šíří se autocenzura, ve státní správě a ve školách za nesprávný názor následuj šikana. Jsou zřizované další a další státní či polostátní útvary pro boj proti tzv. dezinformacím, zapojují se i neziskovky. Podporuje se udavačství (viz případ učitelky z Dejvic), na kterou si posvítila rodina Kroupových. Vítejte v 50tých letech!

Čili na jednu stranu jsou občanům neskutečně zvyšovány náklady na život, na druhou jsou minimálně 27% obyvatel (důchodcům)snižovány příjmy a státní moc neskutečně plýtvá a zadlužuje naši budoucnost (jen za únor to bylo dalších 107 mld.kč).

Inflace, drahota a růst daní zasáhnou všechny obyvatele ale je zřejmé, že státní moc útočí primárně na ty nejpočetnější nejslabší, na důchodce a mladé rodiny, mnohdy zatížené hypotékou a nízkým příjmem začínajících kariér, na které vymýšlí další platby. Nezapomínejme také na drakonické pokuty, které hrozí každému, kdo by snad nesplnil tyto stále hladovější požadavky.

Přes 80% obyvatel bydlí ve vlastních nemovitostech, většinou po rodičích, postavených se státní podporou za minulého režimu, zejména právě oni důchodci na venkově. Vláda (především piráti za potlesku ostatních členů pětikoalice) blábolí až o 1% dani z nemovitosti, což je zejména pro důchodce kteří řeší, zda si koupit potraviny, léky a nebo si rozsvítit, naprosto likvidační. Výsledkem bude, že se svých nemovitostí začnou masově zbavovat, což bude znamenat nejenom prudký propad cen, zhroutí se trh s nemovitostmi, ale i trh s hypotékami a především obory, napojené na stavebnictví (jako tomu bylo ve Finsku v 80.tých letech, kde dosáhli až 20% nezaměstnanosti). Do toho přijde exekuční vlna, kdy za dluhy na daních budou nemovitosti zabavovány a prodávány za zlomek ceny spřáteleným realitkám. Počty bezdomovců porostou geometrickou řadou.

Je paradoxem, že současně bobtná systém sociálních dávek, jako by ta šílená ultralevicová vláda se zhlédla v myšlence nepodmíněného příjmu, kdy občan nemusí pracovat, zato dostává od státu jakousi almužnu. Je tedy úplně závislý na blahovůli státu, ale běda, kdyby přestal poslouchat! 

Cílem toho všeho šílenství je tedy nejspíš poslušný občan bez rodiny, bez práce, bez prostředků, bez vlastní střechy nad hlavou, vydaný na pospas státní moci, jako v Orwellově románu 1984.

Paradoxem je, že zřejmě strany koalice počítají s tím, že sice obyvatele odřou na kost, ale když jim přidají pár měsíců před volbami 500 Kč, tak jim to ti ožebračení občané se slzami vděčnosti znovu hodí a udrží je u moci.

A oni jim ve své bídě za těch 500 Kč ten hlas nejspíš skutečně hodí, přesně jak píše Machiavelli.

Chudák Orwell!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…