Jiří Košťák: Agent Sázkař aneb Když vrah o morálce káže

18.12.2017 12:29

Jak utopit doktora Mráčka, vzpomínáte si? Kdysi celkem zajímavá filmová komedie. Jenže teď už se několik týdnů opakuje ve veřejném prostoru jako trapná fraška.

Jiří Košťák: Agent Sázkař aneb Když vrah o morálce káže
Foto: Archiv Jiřího Košťáka
Popisek: Jiří Košťák

Jde však o jiného doktora, o poslance KSČM JUDr. Zdeňka Ondráčka. Pořádá se na něj až inkviziční, trapný a nechutný hon. Že je to až mafiánsky režírováno, je zcela očividné. O co jde?

Ondráček je totiž navržen na předsedu parlamentní komise pro kontrolu GIBS (Generální inspekce bezpečnostních sborů). Více jak 23 let byl úspěšným elitním policistou protikorupční policie. Novodobí kádrováci uznávají jeho vysokou odbornost, ale vadí jim, že jako začínající policista sloužil u tehdejšího Pohotovostního pluku SNB, který zasahoval proti demonstrantům při Palachově týdnu. Neexistuje však žádný důkaz, že by někoho mlátil obuškem, jak je mu přisuzováno. A bezpečnostní síly pro udržení pořádku zasahují všude na světě, nedávno třeba proti Katálancům ve Španělsku. Proto nálepky jako „mlátička“, které mu dávají zvláštní demokraté, jsou až psychopaticky hloupé. To budeme kádrovat všechny, kteří před listopadem 1989 pracovali ve prospěch státu? A že jich bylo! Do eskalace honu na Ondráčka se v poslední době nejvíce zapojil někdejší textař a majitel sázkové kanceláře Fortuna, jeden z kandidátů na prezidenta Michal Horáček. Napsal premiérovi Babišovi a aktivně vystupuje a přilévá olej do ohně nenávisti. A proto je Ondráčkovi i vyhrožováno například na sociálních sítích, někdo prostě rozjel hon. Jenže právě od Horáčka to je vrchol drzosti, právě ten by měl nejvíce mlčet a chodit takříkajíc kanálama. Právě jeho předlistopadová minulost je hodně záhadná a podivná, až ušpiněná. Organizoval nelegální sázky, a také se zřejmě zapletl s komunistickou tajnou policií StB. Na internetu koluje spis spolupracovníka StB s krycím názvem Sázkař, má jít o Horáčka a všechna uvedená osobní fakta tomu napovídají. Ten sice tvrdí, že má lustrační osvědčení čisté, jenže.., kdo ví. Zapomněl, že už kdysi v rozhovoru pro Blesk připustil, že ho StB kontaktovala a lanařila. V každém případě je tu kolem Sázkaře hodně podivností, a je také podezřelé, že v době, kdy na západ mohli vycestovat jen ti „nejspolehlivější soudruzi„ Horáček byl bez problémů na dlouhodobé stáži v USA. Hodně zajímavých záhad.

A tak by bylo lepší, kdyby Michal Horáček byl zticha, a hon na komunistického poslance neeskaloval. Sám má hodně másla na hlavě, rozhodně víc, než Ondráček. Kdoví, proč to dělá. Mohlo by se spekulovat, že jde vlastně o spiknutí estébáka a bývalých struktur StB. Ale to jsou fakt jen spekulace. V každém případě se hodí připomenout text písně Karla Kryla že...“ vrah o morálce káže“, řeklo by se, jak výstižné a trefné!

Jiří KOŠŤÁK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …