Jiří Košťák: Brady jako loutka a falešný synovec Herman

30.10.2016 9:36

To, co jsme zažívali v posledních dnech , byla absurdní komedie až fraška. Zinscenoval ji ministr Daniel Herman. A tak jeho strýček z Kanady Jiří Brady který přežil holocaust, se stal ovládanou loutkou. A všude ho vodili a předváděli jako medvěda. Ani si chudák neuvědomoval jak byl zneužit v nenávistném boji havlistů proti prezidentu Zemanovi.

Jiří Košťák: Brady jako loutka a falešný synovec Herman
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Brady s ministrem kultury Danielem Hermanem

Prý mu prezident odmítl udělit medaili, aby tak potrestal synovce Hermana. Nebyla to pravda. Ale pan Brady si domů odváží kufr plný různých metálů.

Vtipně se tomu na svých stránkách vysmál královéhradecký rocker a kdysi zakládající člen ODS Petr Štěpánek. Ten má poslední dobou vůbec dobré názory.. “Všichni starostové, primátoři, rektoři a ředitelé základních škol, kteří ještě nevyznamenali strýčka, hlaste se u Jeho Svátosti soudruha Hermana!“ Píše Štěpánek a rozkrývá celou komedii. Herman tvrdil, že na slovenském velvyslanectví mu prezident Zeman vyhrožoval, že pokud se setká s dalajlámou, jeho strýc Brady nedostane medaili. Jenže pět svědků, mezi nimi i disident Karel Srb či slovenský velvyslanec Petr Weis, to vyvrátili . Konečně  Jiří Brady ani  na žádném seznamu vyznamenaných nebyl.  To potvrdila i kanadská ambasáda, a vlastně tak řekla, že ministr kultury operoval  se lží. Ale je tady hodně ošklivá  záhada.

Jiří se narodil do židovské rodiny Markéty a Karla Bradyových v roce 1928. Jeho o tři roky mladší sestra Hana bohužel zemřela ve 13 letech v koncentračním táboře. Takže Daniel Herman narozený 28.4. 1963 nikdy nebyl a ani nemůže být jeho synovcem! Jak tuto záhadu vysvětlí? Zdá se, že celou svou podivnou hru vskutku postavil na lži a polopravdách. Prezident Zeman mu nemohl vyhrožovat a Herman není Bradyho synovcem!

Tuto podivnost se mi v sobotu večer snažila vysvětlit na facebooku jistá paní Helena z USA. Potvrdila, že Jiří Brady skutečně není strýčkem Daniela Hermana, ale jen bratrancem jeho matky. Takže žádný synovec, ale jen vzdálený příbuzný! Proč ale Herman neříkal pravdu a stylizoval se do role falešného synovce, a rozehrál podpásovou zákeřnou hru proti prezidentovi republiky? A pak vynucoval pro vzdáleného příbuzného spoustu (ale v novém světle teď úplně bezcenných) medailí.
Jako bývalý kněz si musí být vědom, že před očima hospodina při posledním soudu se bude „smažit“. A ať už své počínání a polopravdy bude vysvětlovat sebečestnějšími úmysly, v očích veřejnosti mu zůstane nálepka intrikána a lháře. To neodpáře, byť by se snažil sebevíc...

Jiří Košťák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla