Jiří Paroubek: Jsou vrcholní politici feťáci?

03.08.2023 15:57 | Komentář

U nás máme velmi přísný postih za výrobu, prodej a distribuci omamných látek. Tresty odnětí svobody se pohybují i nad deset let.

Jiří Paroubek: Jsou vrcholní politici feťáci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Hloupý trestní zákon nerozlišuje, zda se jedná o marihuanu srovnatelnou s alkoholem, nebo naprosto zničující heroin. Kokain je na škále nebezpečnosti asi někde uprostřed. Věznice jsou ze 70 až 80 procent zaplněny narkomany, kteří se tam dostali v souvislosti se svou závislostí.

Nejde výhradně o výrobce a distributory drog, ale o závisláky, kteří si peníze na drogy opatřují každodenním řetězem krádeží a přepadáním. Stát zcela selhává v prevenci a léčbě drogově závislých. Celou problematiku hodil na těžkopádný represivní aparát, který umí lidi pouze zavřít na mnoho let za nějakých 40 tisíc na osobu a měsíc vězení, což platíme my všichni.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6152 lidí

Obrazu zmaru a neschopnosti dodali nyní korunu primátorka Brna Vaňková za ODS a její náměstek z ODS, kteří se nechali vyfotografovat, jak se chystají vychutnat lajnu kokainu.

Tak buď je marihuana a kokain méně nebezpečnou věcí, a pak postrádá smysl za ně ukládat desetileté tresty odnětí svobody a vláda v čele s ODS už s tím měla něco udělat. Nebo jde o nebezpečné látky a styk s nimi je zvlášť závažným zločinem.

Kokain paní primátorce určitě nespadl z nebe, ale byl někým vyroben, pašován a prodán. Na konci tohoto kriminálního řetězce stojí, v tomto případě, jako spotřebitelé vysocí politici z ODS. Bez spotřebitelů by totiž nebyla výroba a distribuce. Nějaký politik od Pirátů to komentoval, že mezi politiky je užívání kokainu běžné, a tedy o nic nejde.

Vážně si drtivá většina lidí na základě toho, co teď vidí a slyší, myslí, že volili správné lidi do čela vrcholných institucí? Jako ve všem – drogy jsou zakázané, jejich výroba a prodej je závažným trestným činem, ale asi jen pro plebs. Ten patří za mříže na deset let. Současní páni u moci si běžně, podle Pirátů, užívají třeba dávek kokainu…

Vyšlo na Vasevec.info. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…