Jiří Paroubek: Podivná jednostrannost politologa

04.08.2020 19:33

V Lidových novinách si občas se zájmem přečtu články J. Mlejnka jr., který si u svého jména píše politolog.

Jiří Paroubek: Podivná jednostrannost politologa
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Základem ne snad exaktního, ale alespoň seriózního přístupu k politickým jevům, je respektování základních faktů, zejména pak číselných údajů i některých dalších reálií.

Junior Mlejnek se ve svém dnešním článku v LN zabývá výsledky strany Národních socialistů ve sněmovních volbách v roce 2013. Pochopitelně mě spojuje s výsledkem této strany, která skutečně získala v roce 2013 ve volbách 0,7% hlasů. Možná by bylo slušné alespoň napsat, že jsem v těch volbách na kandidátce Národních socialistů osobně nefiguroval. A takhle volně pracuje Junior i s jinými fakty, přičemž mi uniká, jaký byl reálný případ třeba „Paroubkova papalášství“. To jsou ubohá klišé pravicových publicistu, kterých by se seriózní politolog neměl dopustit. Nemluvě o tom, že jsem v roce 2018 v senátních volbách v Ostravě byl podporován ostravskou organizací sociální demokracie. I v tom se Junior dopustil nepřesnosti.

Nemá smysl také psát o koncentrovaných kampaních, které proti mně spustili TV Barrandov a TV Seznam právě před těmito volbami. TV Barrandov s osobním angažmá moderátora Soukupa (již byl  odsouzen k omluvě za mnohačetné lži v této kampani). Dále kampaň zahájená TV Seznam, rozšiřující bláboly mé budoucí bývalé ženy o deseti milionech, které si doma přehazuji vidlemi, kteroužto skutečnost neprokázalo následné šetření policie ani soudní znalec určený soudem pro potřebu stanovení alimentů v jiném sporu.

Je až zábavné vidět, jak se určitá organizovaná skupina lidí a pak izolovaní ochotníci typu Juniora snaží bránit mému návratu do politiky. A to i v případě, že tento vlastně "nehrozí".

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …